Joss Stone i Status Quo u kolovozu u Areni

Status Quo do sada su prodali 118 milijuna primjeraka albuma (David Tickle)
Status Quo do sada su prodali 118 milijuna primjeraka albuma (David Tickle)

Prva dva dana kolovoza u pulskoj Areni bit će u znaku dva velika koncerta: u Pulu dolaze, bolje rečeno vraćaju se - Joss Stone i Status Quo, a objedinjuje ih program nazvan Pula Summer Festival.

Stone je mlada glazbenica, dok su Status Quo na sceni više od pola stoljeća i prošle su godine objavili već stoti singl.

Engleska pjevačica Joss Stone u Areni će nastupiti u petak 1. kolovoza, a što će biti njen drugi nastup. Naime, u pulskom je amfiteatru nastupila u kolovozu 2010.  s danas pokojnim Solomonom Burkeom.

Već je s 15 godina potpisala prvi ugovor te sa 16 izdala album "Soul Sessions". Do danas je objavila šest albuma koje je prodala u više od 12 milijuna primjeraka. Surađivala je s Lauryn Hill, Mickom Jaggerom, Daveom Stewartom, Gladys Knight i mnogim drugim poznatim glazbenicima.

Ove je godine je godine sama sebi postavila poprilično visok cilj - odlučila je krenuti na turneju pod nazivom Total World Tour i održati koncert u gotovo 200 zemalja. U svakoj zemlji koju posjeti nastoji ostvariti suradnju s domaćim glazbenicima svirajući svoju i izvornu glazbu zemlje koju posjećuje. Na putovanju nastoji upoznati humanitarne aktivnosti zemlje u kojoj se nalazi te saznati više o ekološkim problemima.

Status Quo, koji će se koncertom u Areni predstaviti u subotu 2. kolovoza, također dolaze iz Engleske i na sceni su od 1962. kada su se zvali The Scorpions da bi sadašnje ime uzeli 1967.. Do danas su imali 60 hitova na britanskim glazbenim ljestvicama, što je više od bilo koje druge rock grupe, a prodali su 118 milijuna primjeraka albuma.

Nakon trideset godina pauze vratili su se bolji nego ikad 30. albumom "Bula Quo!", koji su objavljeni u lipnju prošle godine, kao soundtrack iz istoimenog akcijskog filma u kojem su glumili. Grupa je često mijenjala postave no jezgru benda od šezdesetih do danas drže gitaristi Francis Rossi i Rick Parfitt, s kojima će pozornicu u Puli dijeliti klavijaturist Andrew Bown, basist John "Rhino" Edwards i bubnjar Leon Cave. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter