Još uvijek je vrlo zabavno na sceni i mi uživamo na njoj

Roni Size & Reprezent - Onalle i Dynamit MC, u razgovoru s našom novinarkom (Z. ANGELESKI)
Roni Size & Reprezent - Onalle i Dynamit MC, u razgovoru s našom novinarkom (Z. ANGELESKI)

Roni Size je institucija u drum'n bassu, pionir elektronske glazbe, ikona… Neki su to od epiteta koji krase bristoloskog DJ-a, koji je s opet oformljenim bendom Reprezentom pomeo festivalske pozornice te su se našli među nominiranima za najbolju dance grupu UK Festival Awardsa. Stoga su logično bili i glavne zvijezda otvaranja Outlooka. Na prijemu uoči početka festivala, izmijenili smo nekoliko riječi s Roni Sizeom i članovima Reprezenta. Ona je Onalle, a on Dominic Smith poznatiji kao Dynamit MC.

U maniri uljuđenih Britanaca, prvo što su upitali bilo je kako se kaže hvala na hrvatskom. Rekli smo im, a oni su to ponovili. Čisto i vrlo jasno.

- Je li to prvi put da nastupate na pozornici poput ove u Areni?

- Već smo nastupali na takvim velikim pozornicama, no na ovakvoj, odnosno u ovakvom ambijentu nisam bio. Gledao sam dokumentarac o ovom zdanju, posebno je i jedno od najljepših mjesta na kojima sam nastupao u karijeri. Svojoj djeci i unucima ću pokazivati: "Gledajte ovdje sam nastupao."

- Hoćete li to staviti na facebook na kojem ste vrlo ažurni?

- Već je tamo.

- Je li to prvi put da ste u Hrvatskoj?

- Nije, no prvi sam put pozvan na Outlook. Već smo nastupili na festivalima poput Hideouta. Mi radimo, mi smo zaposleni DJevi. To je pravi posao.

- Nakon dugo vremena opet ste s Reprezentom s kojim ste i u Puli ?

- Zajedno smo dvije godine, mi smo kao obitelj. Mi smo bend  i to dobar live bend koji uživo svira plesnu glazbu i drum 'n'  bass. Imamo odličnu energiju, glazbenu prošlost i bogat opus za sobom. Ja sam producent i stvaramo nove dobre stvari i mislim da ćemo sljedećih godina sasvim dobro funkcionirati i zato imati dobre mirovine (smijeh).

- "Do it for the masses" naziv je vašeg posljednjeg albuma.

Što ste time htjeli poručiti?

 - Obraćamo se masama koje se znaju zabavljati uz dobru glazbu, a ne onima neodlučnima koji cijeli dan razmišljaju hoće li s pokrenuti ili ne. Imaju tetovaže, oni su živi i puni energije. Gledaj, 50-e su nove 30-e, čovječe. Ako si u 50-ima i nekada si izlazio unajmi babysittericu i kreni se zabavljati, izađi van. Život ne prestaje, još uvijek je vrlo zabavno na sceni i mi uživamo na njoj.

- Savjet mlađim generacijama koje žele stvarati glazbu?

Dynamit MC: Muzika je kreativna. Morate biti u tome. Nešto što se vama sviđa ne mora se meni, i obrnuto. Ako vam ja kažem da mi se ne sviđa, možete otići kući i plakati u jastuk, ali ne radi se o tome. Treba izvući najbolje, stajati čvrsto s nogama na zemlji, ne brinuti o financijama, slijediti instinkt i srce. Glazbu treba dijeliti. Zvučat će kao kliše -  ali radi što želiš, govori što želiš kazati, pleši ako želiš plesati, jedi ako želiš jesti… Uspjeh ne mora uvijek doći, ali ako si zadovoljan sam sa sobom. Tu se nameće pitanje - što je uspjeh? Je li to biti uvijek prvi ili da mama bude ponosna?
- Hvala.

-Hvala. ( na hrvatskom)

(Razgovarala Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter