Jedan grad, pet bendova, pet različitih žanrova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinska glazbena scena ima brojne aktivne autorske bendove i izvođače, a skupina entuzijasta okupila ih je na nedavno objavljenoj CD kompilaciji "Labinska Scena Vol. 1". Tek kad se sve skupilo na jednom mjestu i pregledno predstavilo, do punog izražaja je došla sva kreativnost koju nosi labinska scena - tako je na CD-u recentne autorske pjesme predstavilo čak 15 bendova i izvođača.

Nakon promocije ove CD kompilacije u Labinu i Rijeci, red je došao na Pulu - u petak su u pulskom Rock Caffeu nastupili The Orange Strips, Ernest, Ljuna, Vaanka Schkvare i We Stand United. Jedan grad, pet bendova i - pet različitih žanrova, a svatko od njih predstavlja odličnu svirku i kvalitetnu glazbu, što je publika itekako prepoznala, što se moglo vidjeti i u prepunom Rock Caffeu.

The Orange Strips su svojim indie pop izričajem odavno prešli hrvatske granice te su muzicirali diljem Europe; Ernest je pak kantautor koji je nedavno predstavio svoj intimistički skladateljski opus baziran na zvuku akustične gitare i vokala; Predrag Ljuna je dobro poznat kao rock ikona na labinskoj sceni i šire, a predstavlja klasični rock prožet popriličnom dozom humora. Vaanka Schkvare pak zadiru u pomalo psihodeličnu stranu rocka, a We Stand United servirali su brojnoj publici u pulskom Rock Caffeu eksplozivnu mješavinu energičnog hip-hopa i metala.

Zajedničko svim glazbenicima koji su se predstavili u petak jest izuzetan entuzijazam i trud koji ulažu u glazbu koju stvaraju - a upravo takav pristup garancija je dobre, iskrene glazbe koja uvijek nađe put do slušatelja.

Promotivna "turneja" bendova i izvođača labinske scene nastavlja se, te će se predstavljanja održati još u Novigradu i Zagrebu. (Napisala i snimila T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter