Jazz is Back! Večer za jazz sladokusce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Renomirani američki saksofonist sa sjedištem u Londonu, Jean Toussaint, predstavio se u četvrtak na grožnjanskom festivalu Jazz is Back! BP sa sastavom Jean Toussaint Project kojeg čine još gitarist Ratko Zjača, kontrabasist Martin Gjakonovski i bubnjar Klemens Marktl.

Koncert se zbog lošeg vremena održao u koncertnoj dvorani Kaštel, a ovaj sastav sačinjen redom od renomiranih jazz virtuoza izveo je Toussaintove autorske skladbe s njegova albuma "Tate" - poput "Tate Song", "Tunnel Vision", "These Foolish Things" i drugih. Zanimljiva jazz mješavina u kojoj su glazbenici predstavili svoje umijeće kroz brojne solo dionice izmamila je od brojne publike u Kaštelu duge aplauze. Bila je to večer za jazz sladokusce, posebice što je predstavljen isključivo autorski materijal kakav teško da se može svrstati u mainstream. No, publika je itekako prepoznala kvalitetu te nagradila glazbenike aplauzima za sjajnu svirku.

Večeras (petak) na programu festivala Jazz is Back! BP je koncert Miro Kadoić Quinteta, a sutra (subota) nastupa Charlie Miklin Quintet. Koncerti počinju u 21 sat, a u slučaju kiše, održat će se u koncertnoj dvorani Kaštel. (T. TIDIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter