Jazz is Back! BP: Nastupili međunarodni virtuozi

Nastup međunarodnih virtuoza (T. TIDIĆ)
Nastup međunarodnih virtuoza (T. TIDIĆ)

U prepunoj grožnjanskoj koncertnoj dvorani Kaštel u utorak je održan koncert pod nazivom Senior Service, na kojem su nastupili mentori Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži koja se upravo održava u Grožnjanu.

Zbog lošeg vremena koncert, dio 15. izdanja festivala Jazz is Back! BP, s pozornice Balwan Cityja prebačen je u dvoranu Kaštel.

Nastupili su redom američka pjevačica Renee Manning, zatim pijanisti Neven Frangeš i Davor Dedić, gitarist Elvis Stanić, američki kontrabasist Andy McKee, austrijski bubnjar Karlheinz Miklin, američki trombonist Luis Bonilla, švedski trubač Lasse Lindgren i austrijski saksofonist Karlheinz Charlie Miklin.

Sve redom renomirani jazzeri i vrsni glazbenici, predstavili su večer sjajne glazbe kroz autorske skladbe kao i jazz standarde, a sve je začinjeno sjajnim interpretacijama koje su posebno došle do izražaja u solo dionicama.

Do posljednjeg mjesta ispunjena koncertna dvorana Kaštel bila je poprilično mala za brojnu publiku koja je došla na koncert te je dio publike ispred dvorane slušao koncert, a sjajnu svirku nagradili su dugim, glasnim aplauzima.

Večeras (srijeda) je na programu festivala Jazz is Back! BP koncert američke pjevačice Renee Manning i švedskog trubača Lassea Lindgrena, a sutra (četvrtak) koncert sastava Jean Toussaint Project. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter