Jazz is Back! BP: Dvostruka porcija jazza

Renee Manning nastupila je uz pratnju sastava Jazz is Back! All Stars (T. TIDIĆ)
Renee Manning nastupila je uz pratnju sastava Jazz is Back! All Stars (T. TIDIĆ)

Dvostruka porcija jazza servirana je u srijedu brojnoj publici na grožnjanskom Balwan Cityju u sklopu Festivala Jazz is Back! BP, gdje su nastupili švedski trubač Lasse Lindgren i njujorška pjevačica Renee Manning, uz pratnju sastava Jazz is Back! All Stars koji čine pijanist Neven Frangeš, gitarist Elvis Stanić, kontrabasist Andy McKee, bubnjar Karlheinz Miklin i saksofonist Charlie Miklin.

U prvom dijelu koncerta Lasse Lindgren predstavio je trubu kao instrument u potpuno drugačijem svjetlu no što je to uobičajeno - u nekim skladbama je svirao trubu preko pedale s efektima koji su mijenjali zvuk, a u kombinaciji s looperom stvarao je interesantne efekte i višeglasne dionice.

Uz jazz klasike poput "Footprints" Waynea Shortera i "Impressions" Johna Coltranea, izveo je i nekoliko švedskih tradicijskih pjesama - naravno, u jazz aranžmanu.

Njujorška pjevačica Renee Manning, koju uspoređuju s Dee Dee Bridgewater, priredila je pravu jazz, blues i soul glazbenu poslasticu. Izuzetnom interpretacijom klasika poput "The Nearness of You", "Since I Met You Baby" ili pak "Autumn Leaves" digla je na noge brojnu grožnjansku publiku, a u zadnjoj, njenoj autorskoj skladbi, "You Ain't Gonna Miss A Good Thing Till it's Gone" na pozornici su joj se pridružili polaznici radionice pjevanja koju Manning vodi pri Ljetnoj jazz školi HGM-a.

Cijelo vrijeme Manning je imala odličnu komunikaciju s publikom, koja je na kraju i zapjevala s njom i glasnim aplauzom pozvala ovu sjajnu pjevačicu i Jazz is Back! All Stars Band na bis, kad su izveli baladu "Body and Soul".

Sutra je na programu festivala Jazz is Back! BP koncert Miro Kadoić Quinteta. Koncerti počinju u 21 sat, ulaz je besplatan, a u slučaju kiše održat će se u grožnjanskoj koncertnoj dvorani Kaštel. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter