Jazz is Back! BP: Charlie Miklin Quintet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Profesor na Jazz akademiji u Grazu, vrhunski saksofonist, skladatelj i pedagog Karlheinz Charlie Miklin održao je u subotu u grožnjanskoj dvorani Kaštel koncert, zajedno sa sastavom Charlie Miklin Quintet. To je još jedan koncert iz ciklusa festivala Jazz is Back! BP, a uz Miklina nastupili su još trombonist Luis Bonilla, pijanist Davor Dedić, kontrabasist Andy McKee i bubnjar Karlheinz Miklin Jr.

Svi glazbenici koji su se predstavili na ovom koncertu ujedno su i dio nastavničkog tima Ljetne jazz škole HGM-a koja je u tijeku, a u Kaštelu su pak predstavili svoje sviračko umijeće kroz repertoar jazz standarda kao i Miklinovih autorskih skladbi. Repertoar je bio sastavljen od skladbi raznih raspoloženja - od meditativno sjetnih do temperamentnih kompozicija gotovo plesnog ritma, u kojima su ovi jazz virtuozi pokazali da sjajno barataju svojim instrumentima.

Brojna publika je pak njihovu svirku nagradila aplauzima, kako nakon brojnih solo dionica, tako i na kraju svake skladbe.

Danas su na programu festivala Jazz is Back! BP dva koncerta - u 20 h u župnoj crkvi sv. Vida, Modesta i Krešencije solo recital na flauti i saksofonu priredit će Karlheinz Miklin, a u 21.30 sati kreće koncert Uroša Periča s programom "Tribute to Ray Charles".

U ponedjeljak je pak koncert posvećen osnivaču festivala, Bošku Petroviću. Na večeri pod nazivom Concert for BP u ponedjeljak nastupaju Georgie Fame i brojni Boškovi prijatelji i suradnici, a najavljeno je i predstavljanje vinara koji već niz godina surađuju s festivalom Jazz is Back! BP. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter