Jazz is Back! BP: Borna Šercar's Jazziana Croatica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četvero virtuoza - bubnjar Borna Šercar, basist Tihomir Hojsak, pijanist Zvjezdan Ružić i gitarist Zoran Majstorović - u nedjelju su na grožnjanskoj pozornici Balwan City u sklopu festivala Jazz is Back! BP predstavili vrhunsku svirku i odličnu autorsku glazbu.

Iako je okosnica njihove glazbe jazz, oni sjajno kombiniraju i elemente rocka, funka i etna - brojne kompozicije bile su u 7/8 i sličnim mjerama karakterističnim za tradicionalnu glazbu, a korištene su i brojne dobro znane melodije iz fundusa tradicijske glazbe. Autor većine predstavljenih skladbi jest frontman sastava, bubnjar Borna Šercar - tako su izveli, između ostalog "Playing the Victim", "Nehaj", "Bura", "Bread of Stones" i druge, a na repertoaru su se našle i skladbe "Linđo" Zvjezdana Ružića i "Balkanika" Tihomira Hojsaka. Za bis su pak izveli interesantnu obradu "Čavoglava" u svojoj prepoznatljivoj maniri.

Večeras (ponedjeljak) nastupa sastav Pao e Circo, a sutra (utorak) je na programu Festivala Jazz is Back! BP večer pod nazivom "Senior Service" na kojoj nastupaju profesori Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter