Japanski glazbenici besplatno za Puljane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz besplatan ulaz za sve zainteresirane građane, u ponedjeljak, s početkom u 20 sati u pulskom INK-u veleposlanstvo Japana i Grad Pula organiziraju gostovanje japanskog glazbenog dueta.

S programom pod nazivom "Melodije bambusa u Puli", nastupit će Yasumichi Iwaki (viola) koji diljem svijeta nastupa sa Simfonijskim Orkestrom Radio Televizije Slovenija i Tadashi Tajima (shakuhachi, tradicionalna japanska flauta od bambusa), inače poznat po zvučnim eksperimentima pa je tako svirao u šintoističkom hramu, na površini jezera te u spilji.

S obzirom na povezanost gradova Pule i Hekinana i 2006. godine potpisanu Povelju o bratimljenju, želja organizatora je približiti pulskoj publici japansku glazbenu tradiciju. Od te 2006. organiziraju se uzajamni posjeti delegacija gradskih čelnika, razmjene učenika, te likovne izložbe radova dječjih vrtića i osnovnih škola u oba grada.

Uključivanjem u akcije solidarnosti, Pula je pružila pomoć pobratimljenom gradu Hekinanu nakon katastrofe koja je pogodila Japan 2011. godine, a tom je prilikom gradonačelnik Negita, zahvaljujući se svim Puljanima i građanima Hrvatske, izjavio: "U ovim teškim trenucima osnažuju se veze naših dvaju gradova". Ovoga puta, preksutra u INK-u, obje strane družit će se u puno sretnijim okolnostima. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter