Italija: Umrla glumica Laura Antonelli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanska glumica Laura Antonelli, rođena u Puli, poznata po ulozi u "Maliziji", bivša djevojka francuskog glumca Jean-Paula Belmonda, pronađena je mrtva u ponedjeljak u svom domu u Ladispoliju, nedaleko od Rima, objavila su glasila. Uzroci smrti Laure Antonelli (73) nisu poznati. Rođena je 28. studenoga 1941. u Puli u vrijeme talijanske okupacije.

Bila je posebno poznata po svojim seksi ulogama u talijanskim erotskim komedijama snimanim krajem 60-ih i u 70-im kao što su "Seksualna revolucija" (1968.) i "Malizia" (1973.). Poslije je surađivala s velikim imenima talijanskog filma, Luchinom Viscontijem, Dinom Risijem, Ettoreom Scolom i Luigiem Comencinom.

U vrijeme dok je boravila u Parizu, gdje je snimila više filmova s francuskim redateljima, živjela je sa Jean-Paulom Belmondom. Karijeru je završila 80-ih, nakon više neuspješnih estetskih operacija i povlačenja po sudu zbog nekoliko desetaka grama kokaina pronađenih u njezinoj vili. Od tada je živjela povučeno u Ladispoliju, četrdesetak kilometara od Rima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter