Istarska bass scena i punkeri uživo

Goblini  (Manuel ANGELINI)
Goblini (Manuel ANGELINI)

EduSplash - multimedijska platforma za edukaciju i razvoj organizira dvodnevni glazbeni događaj pod nazivom "Do it with others" kojim se obilježava završetak prvog ciklusa edukacija EduSplash platforme 2017. godine, a održat će se 5. i 6. svibnja u dvorištu Rojca.
 
Obje večeri program će trajati od 21 do 4 sata. Prvi dan posvećen je pulsko-istarskoj bass sceni pa će reggae/dub/dubstep ritmove u dvorištu Rojca prezentirati PulaP Reggae Station, Bass Experience (Jan Becele & Richo), Proove & Dega, Vibrations Addict, Dub Jahners i Luka Selecta.
 
Drugog dana održat će se koncert na kojem će nastupiti legendarna punk-rock grupa Goblini iz Srbije. Uz njih će na pozornici u dvorištu Rojca nastupiti i tri pulske grupe i to The Blackbellis, Ovrha te punk-omladinci Kani Bastardi.
 
Grupa Goblini je osnovana u ožujku 1992. godine, a prvi album objavili su 1994. Iste godine su objavili i drugi album, koji je donio nekoliko njihovih prepoznatljivih hitova. Album "U magnovenju" iz 1996. donio je medijski bum ovoj grupi. Puno medijskih i koncertnih hitova su u velikoj mjeri popularizirali ovu grupu. Nakon brojnih koncerata izdat je dupli CD ,"Turneja U magnovenju 96/97". U ljeto 1997. su nastupili prije Motorheada na festivalu u Budimpešti. Album "Re Contra" se završava na dan početka NATO bombardiranja Srbije. Uslijed svih događaja, bend izdaje ovaj album tek u prosincu 1999., ali prije toga odlazi na talijansku turneju. Krajem 2004. izlazi novo izdanje Goblina pod nazivom "Najbolje priče" koje predstavlja zbirku najvećih hitova sačinjenih od koncertnih snimaka. Godine 2013. konačno objavljuju peti studijski album "Roba s greškom" ("Long plej") s 13 novih pjesama. 
 
The BlackBellis je čistokrvna pulska rock?n?roll skupina sastavljena na inicijativu Mira Kusačića i Damira Bačca Belog potkraj ljeta 2016 godine. Trenutnu postavu osim Belog i Kusačića čine i Mladen Maržić, Igor Stanković te Kristijan Bijažić-Pitzek. Članovi benda svirali su u sastavima kao što su Anti Otpad, Messerschmitt, The Spoons, Manekeni, Barbari, Pokret Otpora, Devastation, Anti Todor, KUD Idijoti. Glazbu koju sviraju nazivaju "backstreet rock 'n' roll" i dobrim dijelom se naslanja na iskušane rock 'n' roll recepte iz povijesti takve glazbe, ali i iz modernijeg pristupa istoj.
 
Punk band Ovrha iz Pule osnovan je 2012. godine. Radi se o glazbenicima sa višegodišnjim iskustvom u pulskim bendovima Crnački Znoj, Frontalni Udar, Pokret Otpora, Preludium i Reanimacija. Iza sebe imaju mnoštvo koncerata te studijski samoizdat album "Država" snimljen 2014. u studiju "Ja sam glup" sa Juletom.
 
Kani Bastardi je omladinski punk band iz Pule, osnovan ljeta 2015. Nakon prvog demo albuma "Demo kancone" uslijedio je studijski album "Greatest Tits" koji je trenutno u fazi postprodukcije. (M. Ra.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter