I službeno startao pulski studio animiranog filma

Deset tisuća crteža za film 'Ljubav i vozila'
Deset tisuća crteža za film 'Ljubav i vozila'

Dugim je pljeskom pulska publika sinoć u kinu Valli ispratila premijernu projekciju vrlo dobrog, autorski zrelog animiranog filma Draška Ivezića "Ljubav i vozila". Time je i službeno zaživio pulski studio animiranog filma Adriatic Animation, u čijoj je distribuciji potom prikazan i nešto komorniji, vizualno slojevit animirani film Lee Vidaković "Sestre".

Za "Love and Vehicles" (Ljubav i vozila) Ivezić je, kazao je naknadno u razgovoru, ručno iscrtao oko 10.000 originalnih crteža, a upitan o mogućoj distribuciji svog filma, rekao je da će teško doći na velike festivale i zbog ogromne produkcije, a i zbog činjenice da je dosta dug (14 minuta).

No, dodao je, postoji mogućnost da ga otkupe pojedine televizije. Premijeri nije mogao prisustvovati spriječeni Branko Radić koji je skladao glazbu, ali smo u publici uočili pulsko-zagrebačku redateljicu Ines Pletikos.

Studio Adriatic Animation počeo je djelovati koncem prošle godine unutar pulske Zadruge Praksa, a osnivači su mu Draško Ivezić i estonska autorica Chintis Lundgren, koja je također jučer prisustvovala premijeri.

- Zamislili smo ovaj studio kao kreativni inkubator, i to ne samo za realizaciju animiranog filma, već i kao mjesto ostvarivanja kreativnih ideja domaćih i inozemnih autora, kazao je Ivezić. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter