I Oliver Dragojević pjevao za znanje

Koncert je otvorio Bruno Krajcar (N. LAZAREVIĆ)
Koncert je otvorio Bruno Krajcar (N. LAZAREVIĆ)

U cilju prikupljanja financijskih sredstava za stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja, sinoć je u povodu blagdana Svetog Tome, zaštitnika grada Pule, pred nekoliko tisuća posjetitelja u pulskoj Areni održan humanitarni koncert pod nazivom "Sveti Toma - Zajedno za znanje". Listu izvođača predvodio je Oliver Dragojević, a tijekom večeri još su nastupili Ante Gelo, Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac i sestre Palić. Čast da otvori koncert pripala je domaćem glazbeniku Bruni Krajcaru.

Simboličnu cijenu ulaznice od 20 kuna odredili su organizatori - Porečko-pulska biskupija, Grad Pula i Hrvatski katolički zbor "MI" - želeći i na taj način potaknuti što veći broj ljudi da se odazovu ovoj solidarnoj akciji koja želi pomoći nadarenoj djeci koja dolaze iz siromašnih i neobrazovanih obitelji i koji bez financijske podrške ostaju bez prilike da se znanjem i obrazovanjem bore protiv svojeg siromaštva. Zbog velikog broja već rezerviranih ulaznica, u prodaji je bilo 3.000 ulaznica.

Svi oni koji studentima žele pomoći, osim kupnjom karte, svoju donaciju mogu uplatiti na posebno otvoren žiro-račun IBAN: HR5723600001501651203.

- Nedopustivo je da netko zbog slabijeg imovinskog stanja ne dođe do svog životnog poziva, rekao je uoči koncerta Željko Zec, voditelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije, podsjetivši da je pulska biskupija osnivanjem Zaklade "Blaženi Miroslav Bulešić" već pomogla više od sto studenata. Anton Kliman predsjednik Hrvatskog katoličkog zbora "MI" istaknuo je kako bi blagdan Svetog Tome mogao postati jedan od jačih gradskih brendova, dodavši da je sinoćnja akcija i doprinos sprečavanju iseljavanja mladih iz Hrvatske. (Z. ANGELESKI, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter