Hrvatski bubnjarski kamp posvećen Leeju Rigbyju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmi hrvatski bubnjarski kamp, koji će se u Grožnjanu održati od 19. do 25. kolovoza, bit će posvećen sjećanju na zvjerski ubijenog bubnjara Leeja Rigbyja koji je prošle srijede u Londonu udaren automobilom iz kojeg su iskočila dva čovjeka i odrubila mu glavu. Rigby je bio član bubnjarskog ansambla 2. Fusiliers pukovnije.

- Želim poslati molitve obitelji Rigby, kako u svoje tako i u ime svih naših bivših i sadašnjih polaznika, predavača, učitelja i partnera. Riječ je o bestijalnom i neljudskom činu mržnje i čistom zlu koje nitko, bez obzira na vjeru, rasu ili nacionalnost, ne bi nikada i ni u kakvom scenariju smio tolerirati niti podržavati, poručuje Petar Ćurić, osnivač i voditelj Hrvatskog bubnjarskog kampa, koji je cijeli ovogodišnji seminar bubnjara i udaraljkaša posvećuje sjećanju na bubnjara Leeja Rigbyja.

Tako će u Grožnjanu dio vremena posvetiti razgovoru o toleranciji, harmoniji među ljudima i poštovanju ljudskog života. Također, Ćurić najavljuje da će dio ovogodišnjeg budžeta ići direktno obitelji Rigby.

- U šoku i uznemirenosti preko svih granica, pozivam sve hrvatske glazbenike, pogotovo bubnjare, da pokažu svoje poštovanje i naprave nešto, bilo što u ime neslaganja s ovom tragedijom te kao potporu obitelji Rigby. Počivaj u miru, poručuje Ćurić. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter