Hrvatima privatni život važniji od karijere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatima je privatni život na prvome mjestu, pokazuju rezultati ankete portala posao.hr, prema kojoj ispitanici više pažnje poklanjaju kvaliteti života nego razvoju karijere.

Portal je od 4. do 24. siječnja anketirao 539 ispitanika posvećuju li jednaku pažnju privatnom i poslovnom životu ili jedno od navedenog zauzima prvo mjesto. Većina ih je, odnosno 43 posto, reklo da im je privatni život na prvom mjestu, 27 posto ispitanika jednaku pažnju posvećuje privatnom i poslovnom životu, a posao na prvo mjesto stavlja 30 posto ispitanih.

Samo 10 posto ispitanika kojima je privatni život na prvom mjestu želi se u budućnosti više posvetiti karijeri dok, s druge strane, 33 posto ispitanika prednost daje privatnom životu bez obzira na karijeru.

Prema globalnom istraživanju Accenturea, provedenom u 33 zemlje na više od 4000 ispitanika, ravnoteža privatnog i poslovnog nametnula se kao najveći problem u današnjem modernom okruženju. Ta je ravnoteža, pokazuje istraživanje Accenturea, ispitanicima važnija od novca i poslovnog priznanja, a istraživanje portala posao.hr pokazuje kako je izrazito važnom smatraju i Hrvati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter