Herbie Hancock i band u Lisinskom 26. studenog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Hrvatsku prvi put dolazi veliki jazzer, cijenjeni glazbenik, dobitnik čak 14 Grammyja i jednog Oscara, Herbie Hancock u pratnji svoga banda s kojim će 26. studenog nastupiti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Riječ je o jednom od najznačajnijih jazz glazbenika svih vremena, ikoni moderne glazbe čija karijera traje već pet desetljeća, a malo je izvođača u glazbenoj industriji koji su imali više utjecaja na akustični te electronic jazz i R&B od Hancocka.

Na debi albumu iz 1963. "Takin? Off" snimio je hit "Watermelon Man", da bi ga iste godine Miles Davis pozvao da mu se pridruži u bandu u kojem je proveo pet godina. S crossover hit singlom "Chameleon" postiže to da ga povijest pamti kao prvog glazbenika čiji je jazz album postao platinast.

Hancockovi poznatiji solo radovi uključuju i "Cantaloupe Island", "Maiden Voyage", "I Thought It Was You" te vjerojatno svima nam poznati veliki radijski hit "Rockit" koji je protresao plesne i R&B ljestvice osvojivši Grammyja za najbolji R&B instrumental.

Na albumu "Possibilities" iz 2005. udružio je snage s umjetnicima kao što su Sting, Annie Lennox, John Mayer, Christina Aguilera, Paul Simon, Carlos Santana i Damien Rice.

Prodaja ulaznica za zagrebački koncert kreće od četvrtka u podne. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Eventima, kioscima Tiska i u Tisak media centrima te na blagajni Lisinskog. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter