HDZ protiv ulice Milana Mladenovića u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klub gradskih zastupnika HDZ-a najavio je da će na sutrašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine zatražiti odgodu točke o imenovanju ulice Milana Mladenovića, pjevača i gitarista beogradske rock skupine Ekatarina Velika (EKV) u Jakuševcu u Novom Zagrebu, jer je za 19. studenoga najavljena tematska sjednica Odbora za imenovanje ulica i naselja, gdje će se utvrditi kriteriji tko i na koji način može dobiti ulicu u Gradu Zagrebu.

Da se u Novom Zagrebu jedna ulica nazove imenom Milana Mladenovića nedavno je predložio skupštinski Odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova, uz obrazloženje da se Mladenović rodio u Zagrebu i bio je pjevač beogradske grupe koja je uživala veću popularnost u Hrvatskoj nego u Srbiji te je ostavila velik trag u popularnoj glazbi bivše države.

Predsjednica skupštinskog Kluba zastupnika HDZ-a Margareta Mađerić naglasila je da je HDZ protiv tog imenovanja. Na presici je ustvrdila da EKV "nije imao preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradu dobio svoju ulicu".

Podsjetivši na ovisničku prošlost članova EKV-a, Mađerić je poručila da prilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim kriterijima, da se generacijama koje dolaze ne bi poslala loša poruka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter