Goran Višnjić: "Neka sva'ko radi svoj posao!"

Goran Višnjić u Hotelu Lone (Sandro PETRUZ)
Goran Višnjić u Hotelu Lone (Sandro PETRUZ)

Pod najtamnijem i najdebljim velom tkanine, omotano je snimanje popularne kriminalističke serije "Granice zločina". Ta činjenica, naime, ne bi nas uopće doticala da se trenutno ne snima u Rovinju i na tko zna kojoj, i trenutnoj lokaciji. Polazimo od pretpostavke da će glavni akteri serije - Goran Višnjić  i jedan od najšarmantnijih glumaca "zlatne" generacije Donald Sutherland biti u najboljem "domaćem" izdanju. Dakako, mislimo na Hotel Lone i ne varamo se. U istom je muving. No, o filmskim se gostima malo toga znade, odnosno želi il' smije reći.

Čovjek u tami

- Ta tu su, negdje, ne znamo… identični su odgovori koji nas zapljuskuju sa svih strana. Valja se zato "uzdati u se, u svoje kljuse", pa pravac kontrola hotela. Već pri dnu stepenica, s jednog na drugi kat, čovjek sjedi u tami i tipka po mobitelu. Je l' to ili nije najljepši glumac u Hrvata? Nema se vremena za (po)gađanje već drito u sridu. "Molim Vas je l' može jedna fotka?", pitam. "Na žalost, ne", vrlo ljubazno odgovara Goran Višnjić, pokušavajući objasniti zbog čega sve to nije moguće. Kažemo mu i molimo da nas ignorira, a mi ćemo, onako, po svom.

- OK. Što da kažem na to. Nek' svatko radi svoj posao, kaže Višnjić. Jedan, dva, tri klika fotoaparatom i "pao" nam Goran Višnjić. Više od toga neugodno nam je i tražiti.

Gorana teškom mukom napustismo pa nastavimo po svim znanim, ne znanim i slabo znanim adresama zapitkivati - a što sad? Jer, Lone ostavismo iza sebe, a počelo je i dobrano kišiti.

Kao ubojstvo

Pravac je luka Valdibora kad tamo, gužvancija. Kamermani, statisti, policajci, kišobrani, redari, čuvari, ma svega ima. Naravno u luci se snima pa čusmo i gospođu u kabanici s megafonom u ruci kako podučava statiste. .."…slušajte, tu je sad kao ne'ko ubijen"… Ostavljamo "mrtvaca" kojeg ne vidjesmo, statiste, kamermane i kolegu fotografa Štifanića da, kako nas to ranije poduči Goran Višnjić,  radi svoj posao. Ja ću svoj, pa dođoh do informacija da se u Lijepoj našoj snima treća sezona popularne kriminalističke serije "Granice zločina" (Crossing lines) Film Uniteda (u vlasništvu Ricka McCalluma, producenta Ratova zvijezda i Indiana Jonesa) iz Češke u kojem je glavna uloga povjerena Goranu Višnjiću. Naime, nakon "stare dame" -Opatije, snimanje je od ponedjeljka preseljeno u Rovinj, u kojemu se nalaze poznati i popularni glumci. Filmskim rječnikom - to je kraj kadra, a do kad će fantastični dvojac Višnjić - Sutherland biti gosti Rovinja, zna mali broj ljudi koji o tome uistinu ne žele ni slova zucnuti. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter