Glavna poruka - sretno vam ljeto!

Izveli su i "Šinjorina blues"
Izveli su i "Šinjorina blues"

Dok neki dočekuju Novu godinu, Bruno Krajcar i Mila Elegović dočekuju ljeto. Učinili su to prošle godine i to na Kaštelu, a ove godine prebacili su se malo niže, kod Augustovog hrama koji se pokazao kao dobra kulisa za jedan ovakav koncertni događaj ispunjen uglavnom prilično emotivnim pjesmama.

Bio je to koncert za koji nije trebala neka raskošna produkcija, tek mikrofoni za dva glasa te pijanino i gitara koje je svirao Krajcar.

- Večeras imamo čast ispratiti jedno godišnje doba, a dočekati drugo, rekla je na početku Mila Elegović koja osim što pjeva koristi i svoj glumački talent i šarm da se približi publici. Kako kaže Krajcar, njih dvoje su dugo prijatelji što je rezultiralo pjesmom i koncertom.

- Pjevat ćemo najviše o ljubavi i odnosima muškaraca i žena, rekla je Mila no započeli su ipak jednom Krajcarovom pjesmom o vinu. Krajcar je izveo i neke neobjavljene pjesme, a nije mogao ne odati počast i velikom Mati Baloti kojeg je Mila usporedila s Chuckom Berryjem, što joj je zapravo bio izgovor da nakon što je Krajcar izveo "Dragi kamen" napravi uvod u "You never can tell". Ona je kombinirala autorske pjesme uz pokoju obradu poput "Always on my mind" ili spomenutog Berryjevog rock 'n' roll klasika. Krajcara i Elegović osim prijateljstva povezuje i Pula kojoj su počast odali u "Puna je Pula" i njihove zajedničke "Jednog ljeta u Puli" kojom su zaključili nastup.

Osim Pule povezuje ih i to što su, kako kaže Mila, ove godine oboje ispratili svoje očeve. Elegović je zato otpjevala pjesmu "Hej, ti" za svog tatu i za sve one koji ostaju do kraja uz one koje vole, dok je Krajcar također za svog pokojnog oca otpjevao i odsvirao jednu pjesmu.

Ipak, koncert je priveden kraju u vedrijim tonovima, uz Krajcarovu "Šinjorina blues" koju je Elegović poželjela čuti, a Krajcar se sjetio da je za tu pjesmu svojevremeno snimio svoj prvi spot. Uz opuštene tonove Mila je uz pomoć publike krenula odbrojavati sekunde do početka ljeta i poručila "Sretno vam ljeto!"

Koncert se održao u organizaciji Daniela Sponze, podršku Grada Pule, pulske Turističke zajednice i Tehnomonta. (M. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter