Franka: Šokirala sam se kad me Beyonce izabrala!

Franka Batelić
Franka Batelić

Franka Batelić, 21-godišnja pjevačica iz Rapca, koju mediji zovu hrvatskom pop princezom, zagrijavat će atmosferu na koncertu Beyoncé 17. travnja u zagrebačkoj Areni, objavili su danas organizatori. Očekivani spektakl, drugi nastup američke r&b megazvijezde pred hrvatskim fanovima, ovom zgodom u sklopu turneje "The Mrs. Carter Show World Tour", rasprodan je još prije mjesec i pol.

- Beyoncé i njezin menadžment birali su predgrupu, što me posebno veseli! Čuvši da su se odlučili za mene, iznenadila sam se, šokirala, nisam vjerovala! Nije me menadžer, prije negoli će mi reći radosnu vijest, bez vraga pitao sjedim li, strahujući da se ne onesvijestim. To je jedinstvena prilika u životu, velik poticaj i priznanje, rekla nam je Franka, cura koja, kako uvijek spremno ističe, živi za glazbu.

Informaciju o najvažnijem nastupu u karijeri taji već mjesec dana, za objavu se morala čekati potvrda iz Amerike, pa su o svemu znali samo roditelji i najbliži prijatelji.

U Areni će s bendom u setu od 35 do 45 minuta izvesti sve svoje pjesme te obradu "Dancing on my own" Robyn, švedske kantautorice koja je inspirira na pisanje.

- Jedva čekam svirku, makar ću svjesna toga da nastupam prije umjetnice koja je oduvijek moj idol vjerojatno biti tek dan prije samog koncerta! Beyoncé se divim, mnogo je utjecala na mene, na stil mojeg pjevanja, glazbeni izričaj, veli Franka, svojedobna pobjednica televizijskih showova "Showtime" i "Ples sa zvijezdama".

Na malim ekranima trenutno se, osim izazovno odjevena u spotu za aktualni singl "Pred svima", najčešće pojavljuje i u "žutim minutama", kao ljubavna suputnica šest godina starijeg nogometnog reprezentativca Vedrana Ćorluke.

Franka u Zagrebu radi na glazbenoj karijeri i pohađa Pravni fakultet (nakon što je na uglednom Berklee College of Music u Bostonu završila dva semestra studija pjevanja i aranžiranja), popularni Čarli tjera bubamaru za Lokomotiv u Moskvi, no ni daljina ne remeti vezu koju su tek kratko uspijevali tajiti. 

- Sve štima. Super nam je zajedno, nekad on skoči do Zagreba, nekad ja do ruske prijestolnice, kratko komentira lijepa Rapčanka.

Kad možemo očekivati diskografski prvijenac?

- Pregovaram s austrijskom kućom Universal o izdavanju albuma za europsko tržište, s pjesmama i na engleskom jeziku, jer se ne vidim samo kao hrvatska pjevačica. Stalno me pitaju o tome, no ne žurim, ne želim izbaciti album pod svaku cijenu, već prvenstveno napraviti dobru glazbu, zaključila je Franka. (Igor RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter