Frank Turner na 10. INmusic festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Engleski folk-rock izvođač Frank Turner peto je potvrđeno ime jubilarnog desetog izdanja INmusic festivala koji će se održati od 22. do 24. lipnja na jarunskom Otoku mladosti, objavio je u ponedjeljak taj festival.

Turner je svoju karijeru započeo kao vokal post-hardcore benda Million Dead, te usprkos tome što danas preferira akustičnu gitaru, u njegovim pjesmama se i dalje osjeti utjecaj buntovnih punk korijena. Kao solo izvođač ima pet albuma i nekoliko ep-a. Prvi album "Sleep Is for the Week" izašao je 2007., a slijede "Love Ire & Song", "Poetry of the Deed", "England Keep My Bones" te aktualni "Tape Deck Heart" iz 2013. Nastupa sa svojim pratećim bendom The Sleeping Souls, čiji su članovi Ben Lloyd (gitara, mandolina), Tarrant Anderson (bass), Matt Nasir (piano) i Nigel Powell (bubnjevi).

Nastupio je i na Wembleyu te pritom i snimio "Frank Turner Live from Wembley" DVD. Turner je već dva puta nastupio u Hrvatskoj: na šibenskom Terraneo festivalu 2011. te godinu kasnije na Dirty Old Festivalu u Velikoj kraj Požege. Festival koji će se održati na jarunskom Otoku mladosti, kao i na Otocima Trešnjevka i Univerzijada gdje će biti smješten festivalski kamp, već je ranije potvrdio da će na njemu nastupiti Placebo te Black Rebel Motorclycle Club, Eagles of Death Metal i We Are Shining. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter