Francuski Brain Damage u Puli


Kao zagrijavanje za 13. izdanje Seasplash festivala koji će se od 16. do 19 srpnja održati na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, za deset dana, 31. siječnja, u pulskim tunelima Zerostrasse ispod Kaštela održat će posebno izdanje Showcasea na kojemu će, uz pulske snage, DJ-a 207, Arboretum kolektiva i dubstep dvojca Untied, glavni gost biti francuski live dub act Brain Damage.

Aktivni od 1999., Brain Damage su stekli glas enfant terriblea svjetske dub scene, održavanjem veze između studijskih radova i eksplozivnih live izvedbi. Prvih 12 godina nastupaju kao duet, a isplivali su iz okvira francuske dub scene, kujući snažne veze s brojnim umjetnicima kao što su Zion Train, Alpha & Omega, Vibronics, Mohammed El Amraoui, Vuneny i Black Sifichi, pritom se igrajući s kulturama i jezicima. Nakon što basist 2011. napušta projekt, Martin Nathan nastavlja samostalno, skrećući s projektom u nove smjerove, surađujući s High Toneom (High Damage - 2011/2012), dok posljednji album "What You Gonna Do?" (Jarring Effects, 2012) karakterizira povratak korijenima britansko-jamajčanskog duba, od kojeg su se kao duo u zadnjoj fazi rada udaljili.

Brain Damage prvi su put nastupili u Puli na 5. Seasplash festivalu 2007. godine, a posljednji u kombinaciji s Vibronicsima na prošlogodišnjem izdanju Seasplasha. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter