Foto motivom ušećerenih šparoga do srebrne zvijezde

Dejan Hren
Dejan Hren

Među pregršt konkurentnih fotografija pristiglih na natječaj Neutral Density Photography Awards 2016., stručni ocjenjivački žiri sastavljen od 24 vrsna profesionalaca iz čak šesnaest zemalja; fotografa, galerista, urednika časopisa poput Wall Street Journala, Buzećanu Dejanu Hrenu dodijelio je drugu nagradu i srebrnu zvijezdu u kategoriji Fotografija hrane, u dijelu Oglašivačke fotografije.

Na nagrađenoj fotografiji ušećerene su šparoge s bijelim mousseom i sladoledom od šparoga; gastro kreacija chefa Dražena Lesice iz Krka, vlasnika restorana Rivica. Dejanu je ovo druga nagrada u posljednjih godinu dana. Stručni ocjenjivački žiri Foodelia International Food Photography Awards, u studenom prošle godine dodijelio mu je prvo mjesto za 2015. godinu u istoj kategoriji. Njegov predani rad i specijalizacija u fotografiji hrane urodili su plodom.

- Posljednje tri, četiri godine moj je rad sve zapaženiji kod struke kao i kod ugostitelja koji me sve češće angažiraju da im vodim promociju i fotografiju hrane i pića ne samo na području Hrvatske i bliže regije nego i šire. Tako sam odradio nekoliko projekata za eminentne restorane i na udaljenom otoku Ibiza u Španjolskoj, rekao nam je Dejan Hren.

Mladi Buzećan, informatičar je po struci, završio je poslovnu informatiku pri Ekonomskom fakultetu u Puli i bavi se kreativnim tehnologijama usmjerenima na brendiranje i pozicioniranje firmi na tržištu kao i fotografijom.

Aplikacija "Ordsy"

Buzećan Dejan Hren, podsjetimo, zajedno sa Bornom Beakovićem iz Rijeke, prije nekoliko godina u riječkom Start - up inkubatoru razvio je mobilnu aplikaciju za naručivanje hrane i pića "Ordsy". Potencijalnim ulagačima aplikacija je 2013. godine predstavljena na Start - up Youth Global Summitu održanom u Kuala Lumpuru kao dio Global Entrepreneurship Summita, kao i u Londonu na Bloomberg Tradebook skupu u prostorijama hrvatske ambasade. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter