Emocijama ispunjena večer na 5.obljetnici klape Labin


"Jedne prohladne večeri u studenom 2009. oko Malog kazališta u Starom Labinu okupila se čudna grupica od 15-ak muškaraca. Slučajni prolaznik bio bi zasigurno pomislio: 'Što ovi smjeraju, mutni neki tipovi .. Bolje da se što prije maknem od njih. Tko zna što se tu sve može zbiti?' Nije znao da je razlog bio potpuno bezazlen i dobronamjeran, moglo bi se reći  čak i ugodan: profesor gitare Petar Koroljević objavio je audiciju za pjevače prve labinske muške klape, koju je namjeravao osnovati. Upravo zbog toga su se okupili ti mutni i čudni tipovi." Tim je riječima Milda Mišon, moderatorica večeri, otvorila preksinoć, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani kina Labin, lijepu, ugodnu, emocijama nabijenu, dobrom glazbom ispunjenu večer. Slavila se peta obljetnica Klape Labin, koja je do sada imala čak 115 nastupa u zemlji i inozemstvu.

Peti rođendan klape Labin uveličali su i mnogi gosti, koji su svi redom svojom pjesmom razdragali i razveselili mnogobrojnu publiku. Rođendan su svojim nastupom uveličali prijatelji iz Mješovitog pjevačkog zbora "Giuseppina Martinuzzi", labinska pjesnikinja Rina Miletić, iz Pule je stigao operni tenor Zoran Tomaić, čovjek koji je slavljenicima, svojim savjetima, znanjem i iskustvom  bio velika pomoć i oslonac u njihovim prvim koracima.

- Došao sam kao prijatelj uveličati rođendansko slavlje klape Labin ali i vidjeti koliko su slušali moje savjete, koliko su bili pažljivi na satovima, kazao je Tomaić prije svog nastupa koji je čitavu dvoranu digao na noge. Nakon što je zajedno s klapom i svima u dvorani zapjevao "Krasna zemljo, Istro mila" aplauzi publike mjerili su se u minutama.

Na svečanosti su nastupile i ženska klapa Gioa filigrana, ženski zbor Neo, Labinski gradski orkestar, klapa Rašelinke i kvartet saksofona u sastavu Toni Kranjac - alt saksofon, Flavijano Miletić - sopran saksofon, Lučano Miletić – Bariton saksofon i Franko Ružić - sopran saksofon.

Članovi klape Labin poznati su i kao veliki humanitarci, te su tako svojedobno pomogli novčanim prilozima poplavljenima u Slavoniji, a na slavljeničkom koncertu darovali su tisuću kuna za labinskog mališana Matu Česnika - Roce, kojemu je potrebno liječenje u inozemstvu.

Rođendansko slavlje završilo je pjesmom slavljenika, svih sudionika i publike, "himnom" klapa - "Da te mogu pismom zvati". (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter