El Segnores & JazzIstra Orchestra+Šalša


Kako primamljivi i plesni ritmovi salse zvuče u jazz varijanti, na sinoćnom su se koncertu, prvom od dva najavljena u sklopu ovogodišnjeg, šestog po redu Rovinj Spring Jazz-a, uvjerili brojni posjetitelji Multimedijalnog centra.

Jer, scenom su zavladali   dojmljivi El Segnores & JazzIstra Orchestra+Šalša, a plesnim podijem brojni zaljubljenici ovog senzualnog i nadasve plesnog  latino ritma. Već na prvim taktovima, publika je pokazala što zna i umije, da bi se već za druge, treće izvedbe kompozicije večer pretvorila u demonstraciju uvježbanih salsa koraka a na kraju, kako je to komentirala publika, i u jednu savršenu večer.

Po svemu sudeći organizator Rovinj Spring Jazza, Pučko otvoreno učilište Rovinj, pogodilo je ukus publike. A da su igrali na sigurno dokaz je bila i sama najava koncerta u kojoj su istaknuli da su "salsa i jazz oduvijek bili bliski prijatelji kao glazbeni stilovi podobni za stvaranje najljepših glazbenih aranžmana".

Inače, o glazbenim bravurama Jazz Istra Orchestra dovoljno je reći da su osnovani na inicijativu Udruge jazz glazbenika Istre i da ansambl, koji funkcionira u formaciji klasičnog big banda, okuplja ponajbolje mlade i školovane istarske glazbenike. S druge strane, El Segnores+ Šalša, članovi su vrhunske salsa atrakcije iz nama susjedne Slovenije. Inače, druga večer Rovinj Spring Jazza, bit će u znaku Delta Blues Gang-a. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter