Eastwood: Moćna filmska glazba s primjesama jazza

Kyle Eastwood u rovinjskom hotelu Lone (Goran Sebelic /  CROPIX)
Kyle Eastwood u rovinjskom hotelu Lone (Goran Sebelic / CROPIX)

Brojni poklonici filmske glazbe i zvuka, na svoje su došli koncertnim nastupom Kyle Eastwood kvinteta koji je, nakon pazinske Veje i njihovog koncerta održanog večer ranije u dvorani Adris, bio prava glazbena poslastica kao i točka na i trodnevnog Međunarodnog festivala filmske glazbe i zvuka, po prvi put održanog u Rovinju.

Samom je koncertu prethodio i razgovor s Kyleom Eastwoodom, koji je mladim i budućim filmskim skladateljima, toncima i ostalim zainteresiranim za svijet filmske glazbe i zvuka govorio o svojim počecima, obiteljsko-poslovnom odnosu s ocem - istaknutim glumcem i režiserom Clintom Eastwoodom, ali i samom osobnom iskustvu u radu glazbe za filmove.

Stoga i koncertna večer održana sinoć u dvorani Hotela Lone, bila je u znaku Eastwoodove filmske glazbe, uglavnom skladane za filmove poznatog oca, no ovog puta u instrumentalnim izvedbama aranžiranim za kvintet. Među inim, publika je mogla čuti dionice iz filmova "The Rookie", "Mystic River", "Million Dollar Baby", "Latters from Iwo Jima" i druge u kojima se jasno čuo i osjetio autorov jazz izričaj. No, ta činjenica ne čudi, jer kako je i sam pojasnio Kyle veliki je poklonik jazza, odnosno osoba koja ga je odmalena slušala i doživljavala, a danas ga i sam živi.

Uz filmsku je glazbu kvintet na čelu sa slavnim bas gitaristom i čelistom Kyle Estwoodom odsvirao i nekolicinu skladbi "Peace of silver", "Proseco smile", "Bullet train", "Marraket" te posljednjom energičnom skladbom "El caipirinha". (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter