Dream Project u Rovinju u novogodišnjoj noći

Kristijan Terzić
Kristijan Terzić

Šesti po redu RMF - Rovinj Music Festival, koji će se od 21. prosinca do 1. siječnja događati u kazalištu Gandusio i na parking placu male Valdibore, ovaj će put predstaviti četiri nova benda. To su Genova iz Čakovca, Vaanka Schkvare iz Labina, Ovrha iz Pule i Garage in July iz Osijeka. Odlučio je to stručni žiri RMF-a: Zoran Božić, Denis Budim, Darko Zgrabljić i Leo Modrić, koji je imao težak zadatak da od ukupno 54 prijave pristigle na festival iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije, izaberu četiri zvučno i scensko najatraktivnija neafirmirana banda koji će boriti za nagradu od pet tisuća kuna.

Na ovom Festivalu, jednom od najvećih na ovim prostorima, u revijalnom dijelu programa nastupat će svjetski poznati bubnjar Pier Foschi, zajedno sa Školom bubnjeva Rovinj koju vodi mr. Petar Ćurić i RMF bendom, S.A.R.S, Psihomodo Pop, Žene Balkana (Tamara Obrovac, Amira Medunjanin i Bilja Krstić) i The Night Express.

Od glazbenih novosti koji se tiču RMF-a, potvrđen je dolazak dubrovačkog benda Silente, kao i nastup proslavljenog istarskog glazbenika Kristijana Terzića, koji će zajedno sa njemačkim bendom  The Positive Creative World, prije nastupa Žena Balkana, održati koncert. Novost je također da će u Novu godinu Rovinjce, uz ostale, uvesti domaći atraktivni Dream Project Band. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter