Dražen Zečić u nedjelju u Fažani

Dražen Zečić
Dražen Zečić

U nedjelju u Fažani, na dječjem igralištu, održat će se koncert Dražena Zečića, koji će, u organizaciji Općine Fažana u suradnji sa Zoranom Tomaićem biti besplatan, i počet će u 20.30 sati.

Dražen Zečić je godinama naš najtiražniji pjevač i autor zabavne glazbe koji se može pohvaliti s podatkom da su mu svi albumi prodani minimalno u zlatnoj nakladi, a puno ih ima platinastih i dijamantnih. Njegovi koncerti su postali jedinstveni po euforičnoj atmosferi i po tome što na nastupima, koji traju minimalno dva sata, zbog velikog broja hitova u repertoaru izvodi često samo refrene pjesama.

Karijeru je započeo početkom devedesetih godina kad je pisao tekstove za Matu Mišu Kovača, Zlatka Pejakovića, Matu Bulića i mnoge druge pjevače, a sada producira svoje albume, stvorio je svoj prepoznatljivi zvuk i započeo je producirati albume i drugim izvođačima.

Vlastitu karijeru gradio je polako, zadobivši prvo srce publike koja je vjerno hrlila na svaki njegov koncert. Redovito se pojavljivao na festivalima, te 1993. godine pobjeđuje na Melodijama hrvatskog Jadrana s pjesmom ''Govore mi mnogi ljudi'' što ga izbacuje iz medijske sjene koja ga je dugo pratila. S pjesmom ''Ima li nade za nas'', koju je otpjevao u duetu s mladom Anđelom Kolar postao je najtraženiji pjevač u Hrvatskoj. Teme njegovih pjesama su uglavnom ljubavnog karaktera -suze, rastanci, neuzvraćene ljubavi…

Na prvih sedam albuma radio je uvijek s istim suradnicima, Edom Botrićem i Bratislavom Zlatanovićem te producentom Ivicom Čovićem Pipom. Godine 1999. proglašen je pjevačem godine, te je nominiran za Porina u kategoriji za Hit godine i Album godine, a Porina je dobio za album "Nitko nema dva života" u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe.

Dobitnik je nagrade "Zlatna ptica" koju dodjeljuje izdavačka kuća Croatia records za preko 100.000 prodanih primjeraka nosača zvuka.

Zadnji studijski album "Crni kralj i bijela dana" objavljen je 2011. a izlazak je bio popraćen velikim koncertnim spektaklom u Areni. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter