Dodjela osme Istriane 11. prosinca

Nagrada Istriana (M. ANGELINI)
Nagrada Istriana (M. ANGELINI)

Zahuktavaju se pripreme za osmu dodjelu nagrade Istriana koja će najosobama iz ove županije biti dodijeljena 11. prosinca u 13 sati u kinu Valli. Kao i do sada, pokrovitelj je Istarska županija na inicijativu Daniela Sponze, a pojedinci i grupe nominirani su u šest kategorija, i to gospodarstvo, znanost i obrazovanje, zdravstvo, sport, kultura te glazba.

Glasati za svoje favorite u navedenim kategorijama moći će se u emisijama Radio Pule od ponedjeljka do petka od 14 do 14.30, a već je počelo glasovanje među gradonačelnicima, direktorima turističkih zajednica, gospodarstvenicima i novinarima.

U kategoriji gospodarstvo predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić nominirala je Vesnu Žmak iz tvrtke SIPRO d.o.o. Umag i Armanda Stanišića iz A.B.S. d.o.o. iz Pićna.

U kategoriji znanost i obrazovanje pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan nominirala je izv. prof. dr. sc. Valtera Boljunčića sa Sveučilišta Jurja Dobrile na prijedlog rektora Alfija Barbierija te profesoricu u Gospodarskoj školi u Bujama Tamaru Sapanjoš.

Među kulturnjacima pročelnik Županijskog odjela za kulturu nominirao je Ivana Matejčića i Sunčicu Mustač za knjigu "Kiparstvo od 3. do 13. stoljeća", zatim Ondinu Krnjak i Tatjanu Bradaru za izložbu "Istra, lav i orao" te Bojana Šumonju za retrospektivnu izložbu "Postojanost slikanja".

U kategoriji zdravstvo o nominacijama je odlučivalo povjerenstvo koje su činili doc. dr. sc. Irena Hrstić iz Opće bolnice Pula, dr. Ante Ivančić iz Istarskih domova zdravlja, dr. Ksenija Družetić Božić iz Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i dr. Aleksandar Stojanović iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Oni su ove godine u ovoj kategoriji nominirali medicinske sestre, odnosno medicinske tehničare pa su tako nominirali Sonu Đuranović (ZZJZIŽ), Andrijanu Glavaš (ZZHMIŽ), Marjetu Milani (IDZ) i Elizabetu Ševarović (OBP).

U kategoriji sport glavni tajnik Saveza sportova Istarske županije Dario Koraca predlaže taekwondoista, osnivača i trenera kluba Bak Slavka Jereba, kuglačicu Ženskog kuglačkog kluba Istra iz Poreča Natašu Ravnić-Gašparini te biciklističkog suca i sportskog djelatnika Bruna Valčića.

Kategorija glazba ima najviše nominiranih i ovdje će se dvije grupe i trojica pojedinaca boriti za nagradu Istriana, a njih je odabrala tajnica istarske podružnice Hrvatske glazbene unije Nataša Petrić Tasha. Nominirane su grupe Anelidi i Veja te Livio Morosin, Luka Žužić i Franko Božac. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter