Dobre recenzije dovele Veju na normandijski otok Tatihou

Veja u Francuskoj
Veja u Francuskoj

Pazinska etno skupina Veja ostvarila je zapažen uspjeh na međunarodnom festivalu world music glazbe "Traversees Tatihou - Musiques du large" u Francuskoj gdje su boravili od 18. do 30. kolovoza.

Glavnog dana festivala Veja je nastupila na otočiću Tatihou pred više od tisuću posjetitelja, a pozivnicu za nastup Veja je dobila zahvaljujući pozitivnim recenzijama u europskim glazbenim časopisima i koncertima na europskoj turneji. Les Traversées Tatihou – Musiques du large festival je koji se već 21 godinu za redom održava u normandijskom gradiću Saint Vaast la Hogue i obližnjem otočiću Tatihou. U deset dana na pozornicama su se izmjenjivala svjetski poznata imena world music glazbene scene: argentinski harmonikaš Chango Spasiuk, portugalski bend Toques de Caramulo, orkestar Le Vent du Nord symphonique, kao i vrlo popularni američko-francuski sastav Hell Raising Hayride.

Istarska tradicionalna glazba u modernom ruhu kakvu gaji Veja približila je duh Hrvatske odlično raspoloženoj francuskoj publici. Priznanje Vejinu nastupu bio je i odabir pjesme "Črni orko" za objavljivanje na festivalskoj kompilaciji festivalskih pjesama.

Inače, Veja je već nastupala u Francuskoj 2012. godine, točnije u poznatom pariškom jazz klubu New Morning. Pred Vejom su planovi snimanja novog albuma, a neke od pjesama koje će se na njemu naći izveli su zasad samo za francusku publiku. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter