Dino Merlin 28. srpnja u pulskoj Areni

Dino Merlin
Dino Merlin

Sarajevski kantautor Dino Merlin pridružio se listi glazbenika koji će ovog ljeta nastupiti u pulskoj Areni. Pulski koncert Dina Merlina u okviru turneje "Hotel Nacional" najavljen je za 28. srpnja, a organizatori ističu da, sudeći po dosadašnjem tijeku turneje, posjetitelje ponovno očekuje vrhunski spektakl.

Ovo je drugi put da Dino Merlin nastupa u pulskoj Areni, u amfiteatru je nastupio prije osam godina, tijekom ljeta 2009. godine u sklopu turneje "Ispočetka".

"Zvuči fantastično i nevjerojatno, ali je ipak istinito da se nakon osam godina vraćam u pulsku Arenu. Želja za povratkom u ovaj amfiteatar iz snova tinjala je još od prošlog koncerta i te prekrasne ljetne noći. Zajedno imamo priliku da ugasimo plamen starog i upalimo vatru novog susreta 28. srpnja", kazao je Dino Merlin uoči ponovnog dolaska u Pulu.

- Svjetska turneja "Hotel Nacional" koja prati istoimeni album, a koji je po izlasku bio uvršten na visoko 8. mjesto Billboard World Albums top liste, obara sve rekorde i do sada joj je prisustvovalo preko pola milijuna posjetitelja diljem svijeta. Publika u Hrvatskoj je Dinu Merlina u okviru aktualne turneje do sada imala priliku vidjeti na Bundeku u Zagrebu, te u rasprodanim dvoranama u Osijeku (Gradski vrt), Varaždinu (Arena Varaždin), Splitu (Spaladium Arena), te Areni Zagreb u prosincu prošle godine, a kao "višnja na torti" za ovo ljeto najavljen je dolazak showa "Hotel Nacional" u Arenu Pula 28. srpnja, ističu organizatori koncerta.

Dino Merlin, bosanskohercegovački pop rock kantautor, pjevač i skladatelj, nakon karijere s grupom "Merlin" tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća, 1991. godine je započeo uspješnu solo karijeru. Od tada je snimio nekoliko albuma, a njegov album "Sredinom" (2000.) bio je među najprodavanijima na području  jugoistočne Europe u posljednjih deset godina. Na njegovoj listi uspjeha su i dva sudjelovanja na nacionalnim izborima za Pjesmu Eurovizije. Među njegovim najpoznatijim hitovima su "Nešto lijepo treba desi", "Med", "Nedostaješ"…

Ulaznice za njegov pulski koncert u prodaji će biti od srijede, 26. travnja u 12 sati u sistemu Ticketshop (www.ticketshop.hr). Zbog ograničenog prostora, u prodaji će biti samo ograničeni broj ulaznica ističu organizatori. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter