Diego Zulijani iz Labina osvojio nagradu publike

Dobitna kombinacija - Darko Kalogjera, Diego Zulijani i Lukas Bašić
Dobitna kombinacija - Darko Kalogjera, Diego Zulijani i Lukas Bašić

Proteklog vikenda u Mostaru, u velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosač", održano je 23. izdanje festivala zabavne glazbe Melodije Mostara 2017. U konkurenciji za Zlatno sunce Mostara, festivalski Grand Prix i ostale nagrade natjecali su se izvođači iz BiH, Hrvatske, Njemačke i SAD-a. Prvu nagradu publike osvojio je Labinjan Diego Zulijani za pjesmu  "Neka barem ti si sretna", koju je otpjevao uz pratnju mladog gitarista Lukasa Bašića iz Potpićna. Autori teksta pjesme su Vedran Lekić i Darko Kalogjera, aranžman također potpisuje Darko Kalogjera.

U društvu poznatih

Festival zabavne glazbe Melodije Mostara 2017.`je jedan od najvećih festivala u regiji, na kojem su dosad nastupali Ivo Amulić, Kemal Monteno, Dean Dvornik, Zoran Jelenković, Ivan Mikulić, Igor Vukojević, Željko Krušlin Kruška i Latino, klapa Hrvoje, grupa If, Alen Slavica, Josip Bilać, Željka Bošnjak, Jasmin Fehlić, Pipa, Žanamari Lali, Matko Jelavić i drugi poznati pjevači, a ove godine po peti put i Diego Zulijani.

Diego se glazbom bavi više od 28 godina, no tek ga je suradnja s jednom od najboljih autorica tekstova Senkom Laginja i vrsnim skladateljem Darkom Kalogjerom iz Šibenika, učinila poznatim diljem Hrvatske, da bi se ta njihova kvaliteta i uspješan timski rad, prepoznao i van granica.

Samozatajan i skroman kao i uvijek, Diego nam je rekao, da činjenica što je bio pozvan po peti put na festival u Mostaru, najvjerojatnije znači da cijene njegov rad i pjevanje.

Novi projekti

- Nastupom na tom prestižnom festivalu ostvario sam jedan svoj veliki cilj. Bitno mi je bilo da se publici i gledateljima predstavim u dobrom izdanju, da pjesmu otpjevam na dobar i kvalitetan način. Nisam se opterećivao plasmanom, jer sam bio zadovoljan što ću nastupiti s nekim od najvećih imena naše i bosanskohercegovačke glazbene scene. Na kraju je sve završilo fenomenalno, jer sam osvojio i meni najdražu nagradu, a to je ona publike, jer je ipak ona najjači žiri, za nju se pjeva, rekao nam je Diego Zulijani, koji je u velikim pripremama za nadolazeće glazbene projekte koje upravo sprema. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter