Deveti Croatia Drum Camp počinje idući tjedan


Deveti Hrvatski bubnjarski kamp - Croatia Drum Camp idući tjedan će se održati u Grožnjanu u organizaciji MKC HGM-a i Udruge "Slavni u Istri". Ove su godine svi predavači iz Sjedinjenih država, a među njima se ističu Rick Latham poznat kao "majstor funka" i autor nekoliko najprodavanijih bubnjarskih knjiga i DVD-a te bivši bubnjar Quincyja Jonesa, Edgara Wintera i B.B. Kinga.

Clayton Cameron je drugi važan predavač, a poznat je kao "kralj metlica" odnosno muziciranja s metlicama koje su popularne u jazzu. Clayton je bio dugogodišnji bubnjar Tonyja Benetta, Raya Charlesa, Jamesa Taylora i Franka Sinatre, a autor je prve knjige ikad napisane o izučavanju umjetnosti sviranja bubnjeva metlicama te je također i profesor jazz bubnjeva na Sveučilištu Los Angeles u Kaliforniji (UCLA).

Tu je John Blackwell, dugogodišnji bubnjar pop ikone Princea, koji je nastupao i uz Justina Timberlakea i Patti LaBelle. Poznat je po strastvenom R&B i soul sviranju te naprednom vrćenju palica tijekom svirke što daje poseban ugođaj njegovim izvedbama.

Glazbeno poslovanje - Business for Drummers te bubnjeve za početnike i one naprednije predavat će Petar Ćurić koji je ujedno i umjetnički voditelj seminara te spiritus movens hrvatske bubnjarske scene. Prijaviti se može zaključno s nedjeljom 2. kolovoza. Za sve informacije tu je e-mail [email protected] ili web adresa www.croatiadrumcamp.com. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter