Delta Blues Gang: "Gipsy Caravan"


Pulska blues četvorka Delta Blues Gang objavila je peti album naslovljen "Gipsy Caravan", a zanimljivo je da je ovo njihov drugi studijski album u ovoj godini jer je od objave prethodnog prošlo samo šest mjeseci. Radi se o relativno novom načinu samostalnog objavljivanja albuma, koje je otvoreno mogućnosti da putem danas dostupnih mreža, radijskih live streminga album čuje, vidi i sluša veći opseg auditorija.

U svijetu je ovakav način izdavaštva poprilično raširen i spada u kategoriju Self produced & issued albums. Trenutno se album može nabaviti samo na njihovim koncertima a za mjesec dana moći će ga se i besplatno skinuti s neta.

Album sadrži deset skladbi a snimljen je uživo u studiju Radio Pule u travnju ove godine i svjetlo dana ugledao je prvog dana listopada. Produkciju albuma zajedno potpisuju slide gitarista Aleksandar Kajtez i ton snimatelj Aldo Spada. Za glazbu, aranžmane i tekstove zadužen je Aleksandar Kajtez, no dio tekstova potpisuje i vokalistica Elizabeta Petric.

Na "Gipsy Caravanu" ima sedam autorskih vokalno-instrumentalnih skladbi, tu su instrumentalne teme "When Troubles Come", "Going Down South" i bonus instrumentalna numera "Bruxelles Highway".Album su već najavila dva singla i to "Bruxelles Highway" i "Texan Blues", a bit će ih i još pa će poklonici delta i texaškog bluesa vrlo brzo doći na svoje.

Za prva dva singla majstorski je spotove režirao i znalački montirao Kentucky Boba, odnosno Bojan Prusac, a u njima su korišteni kadrovi snimljeni u Belgiji tijekom uspješnog nastupa na 5th European Blues Challengeu u Bruxellesu.

Bend iza sebe ima i albume "It Ain't nothin' But The Blues", "Electric Driving Blues", "American Mile" i "Live from 9th Sugar Cube Blues festival". (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter