Dani Slovenske kulture u Istri: Nastupio glumac Jurij Drevenšek

Jurij Drevenšek izveo je "Pesem za eno Drevo" (Dejan ŠTIFANIĆ)
Jurij Drevenšek izveo je "Pesem za eno Drevo" (Dejan ŠTIFANIĆ)

Dani Slovenske kulture u Istri nastavljeni su sinoć u galeriji Slovenskog kulturnog društva Istra u Puli gdje je nastupio mladi glumac Slovenskog narodnog gledališča Jurij Drevenšek. Predstavio se djelom "Pesem za eno Drevo" što bi se doslovce moglo prevesti kao "Pjesma za jedno Drvo", no radi se zapravo o njegovom nadimku pa bi se nastup iz njegove pozicije mogao nazvati "Pjesma za mene".

Drevenšek je nastupio sam, svirajući gitaru i pričajući dogodovštine iz svog života. Radi se o njegovom autorskom projektu nastalom prema knjizi "Pogledi jednog klauna" Heinricha Bölla iz koje je Drevenšek uzeo neke motive i napravio neku svoju verziju koja bi se mogla nazvati "Pogled jednog 31-godišnjaka na svijet", kako gledaju ljudi na ljubav, na neke velike životne prekretnice, sve to upotpunjeno obiteljskim pričama i sličnim stvarima. Predstava je to koja ima fiksne točke ali je zapravo bazirana na improvizaciji, a sam Drevenšek kaže da se radi o "poeziji u prozi kroz glazbu"

Drevenšek se glumom bavi od 2009., radi na filmu, televiziji, radiju i kazalištu a ovo je treća sezona da je na angažmanu u SNG-u u Mariboru. (M. Ra.)

 


Podijeli: Facebook Twiter