DanceStar: Svjetske plesne boje stigle u Poreč


Prava sportska razglednica poslana je preksinoć u svijet iz Poreča. Boje brojnih svjetskih zastava zavijorile su se sportskom dvoranom Intersport i najavile sedmo izdanje prestižnog međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar. Brazil, Južna Afrika, Finska, Njemačka, Austrija, Poljska i Mađarska, samo se neke od zemalja čiji su se plesači uspjeli kvalificirati u samu završnicu, a hrvatske boje između ostalih braniti i plesači iz Poreča.

Svjetski plesni trendovi

Tisuće mladih plesača sa svih strana svijeta, u velikoj su povorci, uz atraktivni plesni i glazbeni program, obilježili početak festivala koji će narednih dana pokazati sve svjetske plesne trendove, ali i otvoriti put ostvarenja snova mladim plesačima koji su se za porečko finale pripremali cijelu godinu.

"Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom natjecanja i mladim plesačima koji su došli u Poreč na finale Dancestara. Ponosan sam što sam još jednom dio ovog jedinstvenog plesnog događanja koji okuplja zemlje sa svih kontinenata. Svim natjecateljima želim puno sreće, a posjetiteljima da uživaju u nastupima plesača", rekao je Alen Petelinc u ime organizatora festivala. Zadovoljstvo nije krio ni porečki gradonačelnik Edi Štifanić poručivši: “Poreč je još jednom postao prava sportska prijestolnica i iznimno sam zadovoljan što nam se DanceStar vratio u još većem i boljem izdanju. Zahvaljujem predstavnicima svih zemljama koje su došle u Poreč i želim im prije svega puno sreće u natjecanju, a nadam se da se upravo ovdje vidimo i dogodine."

Svakodnevna natjecanja

"Dobro došli u Poreč! Hvala organizatorima što su još jednom prepoznali veliki potencijal našeg grada jer smo mi rijetka destinacija koja ima zadovoljavajući smještajni kapacitet i infrastrukturu potrebnu za realizaciju ovako složenog i zahtjevnog međunarodnog projekta. Nema turizma bez mladosti, vi nas upotpunjujete i želimo vam puno sreće u narednim danima," rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik pozdravljajući plesače.

Mlade plesače ovih dana očekuju naporna svakodnevna natjecanja, brojna predavanja i radionice eminentnih plesnih stručnjaka i koreografa koji će prenositi svoje višegodišnje iskustvo novim svjetskim plesnim naraštajima. Almira Osmanović, Milko Šparemblek, Igor Barberić, Leonard Jakovina, Elvis Hodžić, te brojni svjetski suci, sljedećih će dana imati najteži zadatak odabira najboljih od mnoštva vrhunskih plesača u Poreču.

Finalna natjecanja odvijat će se do nedjelje, 24. svibnja, kada će biti dodijeljene nagrade u raznim kategorijama i dobnim skupinama. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter