Crowfunding kampanja Mighty Zazuuma

Mighty Zazuum
Mighty Zazuum

Pulski progressive/ psyrock bend Mighty Zazuum nakon pet godina postojanja pred objavom je debitantskog albuma "Into The Unknown", a želeći prikupiti novac za njegovo izdavanje na vinilu, pokrenuli su veliku crowdfunding kampanju na Pledgemusic platformi (http://www.pledgemusic.com/projects/into-the-unknown). Na toj se stranici, osim downloada albuma, mogu naručiti i majice, posteri, custom made bubnjarske palice.

Trenutno su prikupili 31 posto neophodnih sredstava, a projekt ima i humanitarnu notu, budući da deset posto od prikupljenih sredstava ide pulskoj udruzi "Naš San Njihov Osmijeh", koja brine o teško bolesnima i siromašnima.

Mighty Zazuum je peteročlani bend iz Pule. Sviraju progressive/psy rock, a njihova je  posebnost u tome što glazbu grade dvije bas gitare. Nakon brojnih koncerata, pobjede na pulskoj Gitarijadi 2011. i drugog mjesta na RiRocku 2012. godine, debi album "Into The Unknown" objavit će u lipnju, za 50 dana, pod okriljem zagrebačkog izdavača Geenger Records. Album s 50-ak minuta psihodeličnog glazbenog iskustva sadržavat će osam pjesama.

Mighty Zazuum čine Vedran Župarić Hamo, Dina Ivas, Michel Camlić, Tomislav Šestan i Alen Topalović. Naziv benda inspiran je Zazuumom - magarcem poznatom ljubiteljima animiranih filmova iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Zazuum je magarac vesele naravi koji se otkači kad ga netko potegne za rep, nakon čega nastupa kaos prouzročen njegovim ritanjem. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter