Country večer u Brečevićima uz Riverblue

Grupa Riverblues (D. ŠIŠOVIĆ)
Grupa Riverblues (D. ŠIŠOVIĆ)

Zamisao vinara Andreja Schifflina i njegovih prijatelja iz riječke country grupe Riverblue da prirede večer country glazbe i istarskog vina u autentičnom istarskom seoskom ambijentu - postigla je pun pogodak.

Nekoliko se stotina ljudi okupilo kod lovačkog doma u Brečevićima, izuzetno podatnom prostoru s dobrim pristupom, s nužnom infrastrukturom, i dovoljno mjesta da ne bude gužva i da nitko nikome ne smeta. Country-ikonografija mogla se kod posjetitelja ove fešte vidjeti u mnoštvu kaubojskih šešira na glavama, svaka druga košulja bila je karirana, a čizama je ipak, s obzirom na ljetno doba, bilo nešto manje. Uz gromoglasno glasanje cvrčaka, posjetitelje je dočekivala country-glazba s razglasa, sjediti se moglo na manjem broju klupa ili bala sijena, na šanku se točilo Schifflinovo vino, iza ugla se kuhao i posluživao grah, a u "koralu" su mirno počivali konji. Mnoge su obitelji došle i s djecom, pa je u Brečevićima stvorena prava atmosfera ljetnog obiteljskog piknika.

Nakon izlaska na pozornicu, riječki country sastav Riverblue neumorno je odsvirao podulji repertoar country-klasika, počevši s onim poznatijima i u malo nježnijim aranžmanima, da bi u nastavku prešao i na malo žešći zvuk, pogotovo u pjesmama koje su planetarnu popularnost stekle u rock-preradama. Dvije akustične gitare i bas, te pjevačica koju su u većini pjesama pratili i muški back-vokali, ponekad čak i u četveroglasju, stvorili su izvrstan zvuk, primjeren atmosferi, ambijentu i naravi događaja, a glazbeni znalci u publici bili su puni hvale za svirku i pjesmu ove riječke country skupine.

Test je prošao odlično, pa ako je želja organizatora da dogodine country-večer preraste u country-festival - zamisao se doista ima na čemu dalje graditi. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter