Cirkobalkana: Kad stane život na visokoj nozi

Život na visokoj nozi (Foto: Cirkobalkana)
Život na visokoj nozi (Foto: Cirkobalkana)

Uz ne posve jasnu pripovjedačku liniju, ali s iznimno dojmljivim akrobacijama na trapezu i dugačkoj svili - s upečatljivom kombinacijom snage ženskog tijela, gracioznog pokreta, zračnog baleta i impresivnih padova - preksinoć je u šatoru ispred pulskog Rojca, zadnjeg vikenda trotjedne Cirkobalkane, odigrana predstava novosadskog art cirkuskog teatra Ludifico pod nazivom "Život na visokoj nozi".

U ovoj satiričnoj geg komediji u režiji Sonje Perković, akterice predstave Mira Beba Dobrković, Tanja Milanović i Aleksandra Belošević ispričale su priču o davanju i uzimanju, kompleksima staležima i hijerarhiji, u kojoj dvije stare bogate gospođe, potaknute sluškinjom, prvi put u životu moraju - dijeliti.

Nakon 20 dana predstava, cirkuskih radionica i igraonica, danas završava Cirkobalkana, međunarodni projekt suvremenog cirkusa u organizaciji četiriju organizacija - Cirk'Oblique iz Francuske, Cirkusfere iz Srbije, Cirkorame iz Hrvatske i Čarobnjakovog šešira iz Pule; i to jutarnjom lutkarskom predstavom "Pustolovine Harlekina i Colombine" u 11 sati, u produkciji pulske udruge Birikina, te koncertom grupe Barbari večeras u 21 sat. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter