Cerin Otočan: Kulinarstvo kao umjetnost uz glazbu

Doris Cerin Otočan
Doris Cerin Otočan

 Pulska masterchefica i glazbenica Doris Cerin Otočan, netom se vratila iz Portugala i sa Sardinije, gdje je sudjelovala na festivalu Sete Sois Sete Luas, preciznije u njegovom programu Vibra.sois.orkestra. Kako nam je ispričala, bila je članica sastava od šest glazbenika iz Francuske, Portugala, Italije, Španjolske i Zelenortskih Otoka, čiji je dirigent poznati fadist Custodio Castelo.

- Bilo je to prekrasno iskustvo, tamo smo se mi glazbenici prvi put vidjeli i upoznali, te krenuli s probama i vježbama, a koncerti su bili iznimno dobro posjećeni. Prilikom nastupanja izvodila sam i cooking show, predstavila sam portugalskoj publici i onoj sa Sardinije istrovenetske pjesme, ali i istarsku kuhinju. Naime, cooking show je spoj kulinarstva i umjetnosti, upoznavanje s posebnostima jedne zemlje. Pjevala sam na brojnim jezicima i govorima, od istrovenetskog do talijanskog, španjolskog, portugalskog. Svaki je koncert bio specifičan, nastupi nisu bili samo u velikim gradovima, već i u manjim mjestima, a posebno je sugestivan bio koncert usred maslinika na Sardiniji. Mislila sam da neće nitko doći, kada ono, bilo je puno ljudi, kazala je Cerin Otočan, koja je oduševljena i glazbom sa Zelenortskih otoka.

Uskoro ponovno kreće put Portugala gdje će se snimati CD, a festival će dogodine imati još bogatiju turneju, koja će obuhvatiti Sloveniju, Francusku, Portugal, Zelenortske Otoke, te koja će doći i do Rovinja. Festival, što se tiče portugalskog dijela, financira portugalska Vlada, a u Italiji njihovo ministarstvo kulture. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter