Caribou i Darkside u Puli s novim albumima

Caribou
Caribou

Istina, nije danas lako za koncert izdvojiti 240 kuna, no pravodobnom štednjom na svoje će za točno tjedan dana doći ljubitelji elektronske glazbe, a još više poznavatelji i fanovi opusa poznatog kanadskog autora indie psihodelične elektroničke glazbe Cariboua.

Značajna imena

Pravim imenom Daniel Victor Snaith, poznat i po umjetničkim imenima/projektima Manitoba i Daphni, iduće će srijede u pulskoj Areni, s punim pratećim lajv bendom, biti glavno izvođačko ime na koncertu otvorenja trećeg izdanja Dimensions festivala, na kojem će od četvrtka 28. kolovoza do nedjelje 31. kolovoza na štinjanskom poluotoku i tvrđavi Punta Christo nastupiti više od 200 izvođača, a među njima i istaknuta imena svjetskog housea, techna, funka, soula, drum'n'basa Jon Hopkins, Warpaint, Roy Ayers, Moodymann, Theo Parrish, Juan Atkins, Robert Hood, Gilles Peterson, Metro Area, Nina Kraviz, Floating Points, Omar, Mala, Kode 9, Ben Klock…

No, prije njih, a osim Cariboua, na koncert otvaranja u Areni mnogi će primarno doći poslušati i lajv nastup Darksidea, trenutno jednog od najuzbudljivijeg elektronskog tandema današnjice koji čine proslavljeni njujorški producent Nicolas Jaar i gitarist, multiinstrumentalist Dave Harrington. Progresivnog zvuka, duo kombinira elektronsku glazbu i psihodelični rock, a u Areni će predstaviti hvaljeni aktualni album "Psychic". Usput, Nicolas Jaar je nedavno proglašen za najtraženijeg lajv izvođača elektronske glazbe po izboru publike relevantnog portala "Resident Advisor", a pamti se i njegov pulski nastup na prvom Dimensions festivalu 2012. godine.

Our Love

Caribou, miljenik hrvatske publike još od izlaska uspješnog albuma "Swim" 2010. godine, nastupit će u Areni uz pratnju cijelog benda, a budući da mu novi album "Our Love" izlazi za nešto više od mjesec dana, pojedine će nove skladbe izvesti i na koncertu u pulskoj Areni. Njegovi eklektični nastupi, korištenje više bubnjara istodobno te zanimljive vizuale zaslužni su za dobru reputaciju sastava uživo, a tome u prilog idu i odlične kritike iz 2012., kada su nastupali kao predgrupa Radioheadu na njihovoj američkoj, europskoj i meksičkoj turneji. Na samom, pak, festivalu koji se nastavlja koncem idućeg tjedna u Štinjanu, ovaj će kanadski umjetnik nastupiti kao Daphni, a taj mu projekt donosi više klupski, nešto plesniji zvuk.

Prije Draksidea i Cariboua, u Areni će iste večeri nastupiti i berlinski producent i kompozitor Nils Frahm koji je nekonvencionalnim korištenjem zastarjelih instrumenata i intimnim pristupom glazbi stekao već na počecima karijere brojne obožavatelje, a listu imena na koncertu otvorenja Dimensions festivala zatvara pjevač Kwabs, čiji produhovljeni vokal spaja afričku tradiciju s utjecajima r'n'b i gospel glazbe, spajajući ih sa zvukovima elektronskog, sintetičkog soula. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter