Brzi i žestoki na riječkim ulicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hondina  nova reklama već je postala hit. Interaktivni uradak objavljen je u povodu izlaska novog modela Civic Type R. Reklama nazvana 'The other side' objavljena je na YouTubu i ima dvostruki scenarij, a različite priče možete pratiti jednostavnim pritiskanjem slova R na vašim tipkovnicama.

Rijeka, njezina industrijska baština te unikatni prometni pravci što se rijetko gdje susreću bili su faktor na koji su »pali« organizatori snimanja spota za redizajniranu verziju Honde Civic i njezinog Type R izdanja. Snimanje spota bilo je u organizaciji Honda Europe iz Londona, u realizaciji slovenske tvrtke Division Productions iz Ljubljane, zbog čega je prva lokacija na kojoj se snimalo, u ulici Milutina Barača, Riječanima godinama poznatoj kao »Industrijska«, pretvorena u pravi filmski grad.

Čvor sv. Kuzam je sa svojim »visećim« izlazima s autoceste te jedinstvenim pogledom na Bakar uistinu zanimljiv za uradke poput spotova o "brzim i žestokim" Hondama, a najvažniji njegovi dijelovi odrađeni su na lokacijama luke Brajdica – kontejnerskom terminalu, čvoru Draga, šetalištu Andrije Kačića Miošića, podvožnjaku prije križanja s Kumičićevom ulicom te na još nekim zanimljivim lokacijama. Time su predstavljene ne samo kvalitete Civica nego i posebitosti značajnog dijela Rijeke.

Ono što također veseli je činjenica da se lokalitet odabiralo u potpunoj tajnosti, da su za potrebe spota obiđeni mnogi eksterijeri u okolici Trsta i u slovenskom primorju, te da je na kraju pobijedila riječka industrijska baština i najnovija prometna infrastruktura. Značajnu pomoć u organizaciji snimanja dale su i Hrvatske autoceste koje su omogućile sve pretpostavke za neometano snimanje na dijelovima autocesta pod njihovom ingerencijom, kao i Grad Rijeka koji je pomogao u logistici, odnosno zaštitarsko-policijskom osiguranju snimanja na lokalitetima u samom gradu.

Video pogledajte ovdje. (Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter