Brtoniški shabby chic sajam "Proljetna romantika"

Proljetna romantika i na stolu
Proljetna romantika i na stolu

Prava zraka sunca u tmurnom, prohladnom i kišovitom vikendu bio je subotnji prvi shabby chic sajam "Proljetna romantika", koji je lokalna udruga zanata Maison chic organizirala u povodu Uskrsa u budućem brtoniškom muzeju vina i seljačkog stvaralaštva.

Dijelove namještaja, pokućstvo, uporabnu keramiku i ukrasne predmete, kukičanu dječju odjeću, nakit, bukete i bombonijere za vjenčanja i druge svečane prilike, a sve to u prepoznatljivom romantičnom i pomalo bajkovitom "pohabano otmjenom" stilu čitavog su poslijepodneva i večeri s užitkom razgledali posjetitelji iz raznih dijelova Istre, ali i iz Rijeke, Zagreba, Slovenije i Italije, prkoseći vremenskim (ne)prilikama.

Osim što je bilo moguće kupiti predmete desetak izlagača, održan je niz predavanja i radionica. Lovorka Lukani je podučavala crtanju na keramici i izradi cvijeća od gline, Biljana Shabby o stilu shabby chic i tehnici ukrašavanja decoupage, Fiorela Kmet o graviranju stakla i izradi cvijeća od tkanine, Marina Manojlović o kreiranju ugodnog ambijenta prirodnim mirisima te o poveznicama između feng shuija i shabby chica, a Robert Radešić predstavio je dizajn etiketa u tom stilu za boce vina.

U cijelu su se priču savršeno uklopila ponuđena vina poznatih brtoniških vinara Cattunar (Rose teran i Muškat ruža) i Veralda (Rose refošk).

Sajam je organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom i Općinom Brtonigla, s idejom pružanja originalne ponude ovdašnjim stanovnicima i gostima, oživljavanja starih zanata, valoriziranja ručno izrađenih predmeta i predstavljanja onoga što je moguće ostvariti udruživanjem različitih profesija. A s obzirom na podršku i oduševljenje lokalne zajednice i interes publike, Maison chic već razmišlja o proširenom i poboljšanom jesenjem izdanju.

Uz članove Maison chica - Fiorelu Kmet, Lovorku Lukani, Gordanu Puškarić, Franka Turinu, Darka Damjanića i Fermina Civitana te Sonju Zakinja Sokoli, koja će im se sa svojim Studiom Fantasy uskoro pridružiti, sudjelovali su salon namještaja Moj dom iz Umaga, Pasija Art iz Siska, Biljana Shabby iz Rijeke, unikatni nakit Chiara iz Kastva, Kiss iz Poreča, Galerija Agata iz Novigrada, Luna čarolije iz Buja i učenička zadruga "Brig" Gospodarske škole Buje, koja se predstavila svojim ručno rađenim sapunima. (piše i snimila K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter