Brodom ljubavi zaplovili u Casanovafest

Casanova i njegova svita u izvedbi glumaca Istra Inspirita
Casanova i njegova svita u izvedbi glumaca Istra Inspirita

Karavana Istra Inspirita, festivala gastro-kazališnih doživljaja, koja će i ovog ljeta biti gost u nekoliko istarskih gradova, posjetila je za vikend Vrsar koji je u ta dva dana živio u duhu Casanove. Ovogodišnji Casanovafest koji je osmišljen prije nekoliko godina u TZ-u Vrsara, i ove je godine bio udarni događaj u kulturnoj ponudi ove turističke destinacije.

Memoari ljubavnika

Casanovafest sadržajno je povezao povijest, kulturu, zabavu i gastronomiju, a sve u inačici ovog svjetski poznatog ljubavnika, diplomata, pisca i avanturista, koji je u svojim "Memoarima" zabilježio da je u dva navrata, 1743. i 1744. godine boravio u Vrsaru.

Njega su glumci Istra Inspirita na svojstven način oživili, prikazom njegova dolaska u Vrsar, a cijeli event započeo je u petak predvečer isplovljavanjem Broda ljubavi s vrsarskog mola, gdje je turiste dočekala dobrodošlica uz piće, nakon čega su se na otvorenom moru mogli zabavljati uz maskirane plesačice i muziku koju je puštao DJ Luca Montecchi. Večer se nastavila uz afrodizijačku gastroponudu mnogobrojnih vrsarskih restorana i barova, a s velike bine je plesne ritmove za mnogobrojne fanove ponovno vodio isti DJ. Za "after party" pobrinuo se nakon ponoći Beach bar "Casanova" na vrsarskoj plaži, uz Radio Company.

Doktor za libido

Drugi dan event je obilježen uz nekoliko događaja: Casanovinu gastronomsku paletu ukusa, prikazom dolaska Casanove u Vrsar, otvaranjem Casanovine ulice uz predavanje doktora za libido i gataru koja je predviđala ljubavnu budućnost. Pulski fotograf Đani Celija obogatio je atmosferu videoizložbom svojih fotografija koje je stvarao u posljednjih 15 godina, a koju je nazvao "Mišela". Na Casanovinom zidu su se ostavljale ljubavne poruke, čime su gosti sudjelovali u izvlačenju lutrije.

Casanova sahranjen u Češkoj

- Duže od 30 godina dolazimo u Vrsar, a ove su nas godine ugodno iznenadili s Casanovafestom. Znali smo i prije da je ova povijesna osoba boravila u Vrsaru. Ne znam znate li da mu se grob nalazi kod nas, u gradiću Duchcovu u sjevernoj Češkoj, kažu Milan i Vjera Polovka, gosti iz Češke. (S. BRAJKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter