Braus: Žene danas doista bolje shvaćam

(Nova TV)
(Nova TV)

S njim nikada nije dosadno. Točka. Neki ga obožavaju, a neki ne. Za jedne je talentiran za druge manje. No, voljeli ga ili ne, o njemu se danas priča. I to s pravom, jer jedna je od zvijezda najzvjezdanijeg televizijskog showa trenutno u Hrvata, poznatijeg pod nazivom "Tvoje lice zvuči poznato". A jedno od imena, lica, stasa i glasa koje iz nedjelje u nedjelju, pa tako gotovo puna dva mjeseca, za fotelje prikiva i mlado i staro je i ono opernog pjevača Ronalda Brausa, čije nas transformacije u poznate domaće estradnjake pa tako i planetarno popularne likove iz svijeta show bussnesa nasmijavaju i tjeraju na kritike.

-Otkud Vi na TV showu?

-Slučajno. Baš kao što sam slučajno bio u kulinarskom showu "Večera za 5" i showu "Ples sa zvijezdama". Ma sve je to sudbina. U mom slučaju za sve je kriva jedna grota na Crvenom otoku. Moja sretna grota jer sam primijetio da svaki put kada na njoj ležim, sunčam se i odmaram dobivam pozitivne impulse, da ne kažemo fantastične telefonske poziva. I potonja je "zazvonila" prošlog ljeta… Nakon prvobitnog nećkanja poziv na televizijski show sam sa zadovoljstvom prihvatio.

- I niste zažalili?

-Ma kakvi. Odlično iskustvo, odlična forma, kolege pjevači…

- I žiri?

-Naravno. Uostalom, ako aludirate na moje nezadovoljstvo ocjenama…pa tko sudjeluje ima se pravo ljutiti…Naime, smeta mi ili bolje rečeno smetalo mi je što su ocjene žirija ujednačene i da kažem predvidljive…No, sve u svemu odlično se zabavljam.

- Koliko ste zadovoljni vlastitim interpretacijama i smetaju li Vam kritike?

- Zadovoljan jesam iz razloga što licencirani show Nove TV uistinu predstavlja osvježenje na hrvatskoj dalekovidnici i što je tu riječ o odličnoj  zabavi u kojoj osobno i nemam potrebu biti savršen. Što se tiče, konkretno mojih "likova" osobno mi je jedan od dražih bio Jasmin Stavros, iako on i nije bio najzadovoljniji. S druge strane najteže "za skinuti" bio je Robert Williams, najzabavnije Sanju Doležal, najkostimiranije Ivu Robića i Zdenku Vučković. Ma' kad pogledam u nazad sve su to bile drage uloge gosparke Tereze, vesele Indire, pjevačke legende Akija… Dakle, osobno sam zadovoljan a  što se tiče kritika smatram ih sastavnim dijelom svog poziva i posla. Također, nije baš da mi je nedostajalo riječi podrške i pohvala…

- Make up je savršen!

- Slažem se, šminkeri(ce) su, baš kao i kostimografkinje savršene. Jednostavno sve je sjelo na svoje mjesto i ne čudi što je show postigao takvu gledanost. Jer, nasušno nam svima nedostaje sat ili dva dobre zabave i zdravog humora.

- Jeste li iz showa izvukli kakvu pouku, savjet, naučili nešto novo? Recimo, vidjeli smo da ste super savladali hodanje u visokim potpeticama.

- Čovjek uči dok je živ, pa tako i ja. Upravo je to iskustvo hoda u visokim potpeticama, lica s "tonom" šminke, uskih haljina i najlon čarapa…nezaboravno i sigurno će mi u životu dobro doći (hahaha). No, šalu na stranu, istina je da su me upravo sve te radnje i čini kojima sam se morao podvrgnuti ne bi li predstavljao određenu ženu, naučile da žene, i to u globalu, gledam drugačijim očima i s većim razumijevanjem i poštovanjem. To što žene prolaze i što sve čine ne bi li samo provirile iz kuće, u želji da izbace smeće, muškom je mozgu teško razumljivo i na našu sreću, prihvatljivo. Zato i jesu Bogu hvala  žene s Venere a muškarci s Marsa, prokomentirao je za kraj Ronald Braus.  (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter