BR home: Neka nova rustika


Arhitektonski elementi drva, stakla i metala uvijek će seodlično uklopiti u postojeće rustikalno stanje kuće koja time postaje suvremena interpretacija tradicije

Ova zanimljiva kamena kuća projekt je tvrtke Henkin Shavit Architecture & Design. Stari kameni zidovi poslužili su kao školjka u koju su arhitekti ugradili novi, moderni koncept uređenja interijera, spojili staro i novo, moderno i tradicionalno.

Tlocrtno kuća ima oblik slova U sa unutrašnjim dvorištem u sredini. Podijeljena je na pet nivoa:
vinski podrum, tri stambena nivoa i najviši nivo koji se sastoji od balkona i otvorenog prostora. Kuća ima impresivan vertikalni presjek povezan metalnim stubištem i mostom izrađenim u kombinaciji drva i metala. Stambeni prostor zauzima prostor od 150 m2, a na vrhu objekta nalazi se balkon sa prekrasnim pogledom na grad i okolicu.

Ovo je jedan prekrasan primjer koji može poslužiti kao inspiracija pri redizajniranju starih rustikalnih kamenih kuća! Arhitektonski elementi drva, stakla i metala uvijek će se odlično uklopiti u postojeće
rustikalno stanje kuće koja time postaje suvremena interpretacija tradicije, a ujedno podiže nivo življenja u takvoj stambenoj jedinici.


Podijeli: Facebook Twiter