Božić uz Spalata,Krajcara i klapu Motovun


Konferencija za novinare na kojoj je predstavljen humanitarni koncert koji će se u petak održati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula, održana je jučer u pulskom hotelu Histria, a o koncertu su govorili inicijator "Božića u INK-u" novinar Daniel Sponza, pulski gradonačelnik Boris Miletić, izvršni direktor Arenaturista Igor Štoković i ravnateljica Centra za rehabilitaciju Veruda Pula Loretta Morosin.

- Ovo je druga godina da se održava humanitarni gala koncert "Božić u INK-u", a u petak s početkom u 20.30 sati nastupit će Tedi Spalato, klapa Motovun i Bruno Krajcar kao domaćin i voditelj, i to pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arenaturista, koji ove godine slavi svoju 40. obljetnicu postojanja. Humanitarni projekt započeo je prošle godine nastupom Tomislava Bralića i klape Intrade te klape Pinguentum, a kome je pomoć potrebna, određuje Humanitarna mreža grada Pule. Ove će godine prihod od koncerata ići Centru za rehabilitaciju Veruda Pula, konkretno za opremanje senzorne sobe, odnosno sobe za senzornu integraciju, kazao je Sponza.

Gradonačelnik Boris Miletić izrazio je svoju zahvalnost Sponzi i Arenaturistu za ovu hvalevrijednu manifestaciju, te zaželio je da to postane tradicija, dok je Igor Štoković kazao da su vrlo dao prihvatili Sponzin poziv. Sponza je pak istaknuo poveznicu između Arenaturista i gradonačelnika Miletića, naime Arenaturist je svoj 40. rođendan proslavio 2. rujna, a isti je dan, nešto manje od 40 godina proslavio i gradonačelnik Miletić.

Loretta Morosin kazala je da će sredstva uložiti u adaptaciju sobe za senzornu integraciju, kao i za edukaciju terapeuta. Rekla je da imaju sve više korisnika u dobi od dojenčadi do sedam godina života, te da je prioritet upravo ta rana intervencija. U ovoj školskoj godini, veli Morosin, imaju 15 korisnika sobe za senzornu integraciju, a deset djece čeka tretman. Usluge Centra koristi svakodnevno 70-ak korisnika u dobi od beba do odraslih osoba, a plus toga 40-50 njih je dnevno na tretmanima.

Sponza je kazao da prodaja ulaznica, koje koštaju od 60 do 80 kuna, ide vrlo dobro, a mogu se kupiti na blagajni Istarskog narodnog kazališta.

Tedi Spalato je splitski kantautor dalmatinske zabavne glazbe, skladatelj, instrumentalist, glazbeni producent i dobitnik Porina. Prepoznatljiv je po tihim dalmatinskim šansonama s intimnim poetskim tekstovima. Bruno Krajcar je popularni pulski svestrani kantautor, a klapa Motovun također se ističe svojim nastupima. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter