Božić u INK: Gotovo tri sata pozitivne energije

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Gotovo tri sata čiste pozitivne energije, dobre glazbe i izvrsnog raspoloženja donio je ovogodišnji humanitarni koncert "Božić u INK-u", u organizaciji Daniela Sponze.

Tedi Spalato, Bruno Krajcar i klapa Motovun ispraćeni su ovacijama, a brojna publika je pjevala s njima, uživajući u blagdanskom ugođaju.

Prekrasna scenografija kazališta, koja je uvela u blagdansko ozračje, te sjajni i izvrsno raspoloženi glazbenici razveselili su publiku koja nije niti primijetila da je koncert trajao gotovo tri sata.

Prihod od ulaznica ide za opremanje senzorne sobe Centra za rehabilitaciju Veruda Pula, a ovo je drugi po redu humanitarni koncert u kazalištu u predbožićno vrijeme u organizaciji kolege novinara Daniela Sponze. Prošle je godine u isto vrijeme također organiziran humanitarni koncert uz Tomislava Bralića i klapu Intrade.

U petak navečer publiku je najprije ugrijao Bruno Krajcar s nekoliko stvari sa svoga repertoara, od posvete svim rožama s "Roža" do "Šparuge", budući da je toplo vrijeme za ovo doba godine, gotovo za šparuge. Nije nedostajalo niti blagdanskih skladbi.

Zatim je mikrofon preuzela muška klapa Motovun iz istoimenog istarskog gradića. Pokazavši vrlo dobre glasovne mogućnosti, usklađenost i jako pažljivo pripremljeni nastup, izveli su nekoliko klapskih pjesmi, a njihova je interpretacija nagrađena ovacijama publike. Oni koji ih nisu do sada čuli, ostali su zadivljeni njihovim talentom, jer ne zaostaju niti malo za poznatim klapama.

Potom je Tedi Spalato više od sat vremena sam zabavljao publiku, uz svoje prateće glazbenike. Pokazao se i dokazao i kao zabavljač, pričao je i viceve te izvodio razne svoje uspješnice, pjesme koje je pisao za druge, i u toj se glazbenoj šetnji prisjetio brojnih svojih kolega glazbenika, prijatelja i uzora, od pokojnog Cocea do popularnog Olivera, ne zaboravivši niti Delmatu.

Na kraju su svi izvođači zajedno pjesmom poželjeli publici sve najbolje za blagdane. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter