Bonobo objavljuje album s live snimkama iz Arene!

S prošlogodišnjeg nastupa Bonoba u pulskoj Areni (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjeg nastupa Bonoba u pulskoj Areni (D. ŠTIFANIĆ)

Nepunih mjesec dana do početka Dimensions festivala, organizatori su objavili informaciju da će novi live album Bonoba, čija se objava očekuje za dva mjeseca, uključivati pjesme i snimke uživo s njegova prošlogodišnjeg velikog koncerta otvorenja u pulskoj Areni.

Za tri i pol tjedna, prvi put prije 'starijeg festivalskog brata' Outlooka, počet će treći po redu Dimensions festival. Ovogodišnji veliki koncert u pulskoj Areni trudit će se dosegnuti kvalitetu koju je ponudio prošlogodišnji, tada prvi koncert otvorenja u amfiteatru kada su, osim glavnog izvođača, britanskog downtempo/trip-hop/jazz glazbenika i producenta Bonoba (tada s novim albumom "The North Borders"), nastupili i renomiran elektronički postdubstep duo Mount Kimbie (tada s novim albumom "Cold Spring Fault Less Youth"), zatim odličan elektronski-jazz band Portico Quartet te eklektični londonski producent Andrew Ashong.

Treba ovdje reći da dolazak aktualnih glazbenih veličina, pritom s novim albumima, kronično manjka pulskoj koncertnoj ponudi, koja se prečesto oslanja na stare rockere.

Za tri i pol tjedna, dakle, u srijedu, 27. srpnja, uz pratnju cijelog benda, ovaj će put elektronski underground festival otvoriti poznati kanadski glazbenik i miljenik hrvatske publike Caribou. Iste večeri u Areni nastupa i Darkside, jedan od najuzbudljivijih elektronskih tandema današnjice, a koji čine proslavljeni njujorški producent Nicolas Jaar i multiinstrumentalist Dave Harrington, kao i berlinski producent i kompozitor Nils Frahm te snažan vokalist Kwabs.

Idućeg dana, 28. kolovoza festival se seli na tradicionalnu lokaciju na štinjanskom poluotoku i tvrđavu Punta Christo, gdje će uz ponajveće talente svjetske elektronske glazbe nastupiti više od 200 izvođača, među ostalima Warpaint, Jon Hopkins, Daphni, Roy Ayers, Theo Parrish, Moodymann i Underground Resistance.

Listi od 200 izvođača pridružila su se i imena iz Hrvatske i regije, a Petar Dundov, Eddy Ramich, Miss Sunshine, Ilija Rudman neka su od njih. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter