Blueserski dašak vruće teksaške noći

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskom rock baru Mimoza u petak je gostovao teksaški blues country kantautor Keegan McInroe. Ovaj pjevač i gitarist nastupio je u Mimozi u sklopu svoje europske turneje na kojoj promovira EP «Uncouth Pilgrims», a kojim najavljuje istoimeni album koji bi trebao biti objavljen do konca godine.

Bio je to pravi dašak vruće teksaške noći na pozornici pulske Mimoze – u više od dva sata svirke Keegan McInroe predstavio je pravi storytelling country blues, repertoarom na kojem je odsvirao nove autorske skladbe koje promovira, zatim pjesme s ostalih njegovih albuma «A Thousand Dreams», «From the Wall & In the City», «Mozelle» i «Blood & Bones – Catfish Whiskey», kao i ponešto blues klasika poput «I'm Goin Down» Freddieja Kinga ili pak «Georgia» Raya Charlesa.

Zanimljivom interpretacijom, sjajnom svirkom i pričom s brojnom publikom u Mimozi između pjesama, Keegan McInroe priredio je opuštajuću glazbenu večer. Oskudna kombinacija akustične gitare i vokala izuzetno je zahtjevna da bi se zadržala koncentracija publike, no McInroe majstorski pripovijeda nebrojene životne priče kroz pjesmu i svirku, tako da je publika zorno pratila njegovu svirku i aplauzima tražila još. (Napisala i snimila T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter